Ana SayfaGüncelİnsan Hakları Günü: Yüksel’deki anıt önünde açıklama yapmak isteyenlere polis müdahalesi

İnsan Hakları Günü: Yüksel’deki anıt önünde açıklama yapmak isteyenlere polis müdahalesi

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 277. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla Dünya İnsan Hakları Günü’nde Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler, İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Eylemcilerin önünü kesen polis, 7 kişiyi darp ederek gözaltına alındı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 277’inci gününde.

“Örgüt üyeliği” iddiasından 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve geçtiğimiz hafta cezaevinden tahliye edilen Gülmen ile Özakça eylemlerine evlerinde devam ediyor.

Öte yandan Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 397’inci gününe girdi.

Eğitimcilere destek verenler her gün olduğu gibi Dünya İnsan Hakları Günü olan bugün de İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak kalkanlarla eylemcilerin önünü kesen polis, açıklama yapılmasına izin vermedi.

Eylemciler ise “Açlık grevinin 277. Gününde Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açarak, “Nuriye Semih işe geri alınsın” sloganı attı.

Pankartı yırtan polisler, 7 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar gözaltı aracına bindirilerek alandan götürüldü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Ezidiler, Şengal özerk bölge olursa yurduna döner'
Sonraki Haber
Soylu, Kılıçdaroğlu'nu 'açık açık' tehdit etti: Sen bittin