Ana SayfaGüncelİşkence çağrısı yapan Cem Küçük hakkında suç duyurusu

İşkence çağrısı yapan Cem Küçük hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Barosu, bir televizyon programında işkence çağrısında bulunan Cem Küçük ve Fuat Uğur hakkında suç duyurusunda bulundu.

İktidara yakınlığıyla bilinen, muhalifleri hedef gösterdiği açıklamalarıyla gündeme gelen köşe yazarı Cem Küçük, TGRT’de Fuat Uğur ile birlikte yaptığı Medya Kritik programında, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında yargılananların ‘konuşturulması’ için infaz ve işkence yöntemleri önermişti.

Diyarbakır Barosu, işkence uygulanmasına yönelik çağrıda bulunan Cem Küçük ve Fuat Uğur hakkında “Suç işlemeye tahrik ve suçu övme” gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Baro, suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişinin 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacağını, suçun basın yayın yoluyla işlenmesi durumunda yarı oranında artırılacağını belirtti.

Suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu İnsan Hakları üyesi avukatlar, Diyarbakır Adliyesi önünde kısa bir açıklama da yaptı.

İnsan Hakları Komisyonu üyesi Aydın Özdemir, Küçük ve Uğur’un açıklamalarına, “Alenen işkence suçu meşru gösterilmiş, işkencenin yöntemleri dahi belirtilerek, gözaltında kalan bir kısım şüphelinin işkenceden geçirilmesi yolu gösterilmiştir. İşkence hiçbir zaman sınırlanamayacak, meşru gösterilemeyecek bir suçtur. Uluslararası ve iç hukukumuzda, OHAL’de bile işlenemeyecek bir suç türüdür” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Köyleri yakılmıştı: Kanadalı maden şirketlerine karşı mücadele veren 11 Guatemalalı kadın
Sonraki Haber
Rusya: Erdoğan'ın İsrail tutumu, bizim tutumumuzla örtüşmüyor