Ana SayfaDünyaİtalya’da Müslümanlara cami yapımı için aradıkları araziyi Katolik Kilisesi veriyor

İtalya’da Müslümanlara cami yapımı için aradıkları araziyi Katolik Kilisesi veriyor

HABER MERKEZİ –  Yaklaşık 20 bin Müslümanın yaşadığı Floransa’da Katolik Kilisesi cami inşası için Müslümanlara arazi satıyor.

İtalya’nın Floransa kentinde yıllardır cami yapımı için aradıkları araziyi Müslümanlara Katolik Kilisesi verecek.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın Floransa merkezli ulusal gazete La Nazione’den aktardığı habere göre, Müslümanların cami eksiğini gidermek için Katolik Kilisesi adım attı.

Haberde, Floransa’ya bağlı Sesto Fiorentino Belediyesi’nde Katolik Kilisesi’ne ait bir arazinin cami yapımı için Müslüman topluluğuna satılacağı aktarıldı.

Söz konusu haber, Sesto Fiorentino Belediyesi, Floransa Başpiskoposluğu, Floransa Üniversitesi ve Floransa Camii Derneği tarafından da doğrulandı.

Buna göre Floransa Başpiskoposluğu, belediye ve Müslüman cemaati temsilcileri arasında ön anlaşmaya varılırken, resmi protokol gelecek hafta imzalanacak.

“Devrim niteliğinde”

La Nazione gazetesinin “devrim niteliğinde bir kültürel entegrasyon projesi” diye tanımladığı proje kapsamında, Katolik Kilisesi’nin satacağı araziye bir cami ile “İslam merkezi” inşa edilecek.

Bu arazinin yakınındaki Polo Scientifico Üniversitesi’nin arazisine de bir “Katolik merkezi” kurulacak.

Gazeteye göre bu şekilde iki dine ait binaların yan yana inşa edilmesiyle “kültürel ve dini açıdan sembolik” bir mesaj verilecek.

Olumlu ve olumsuz tepkiler

BBC’nin haberinde karara yönelik olumlu ve olumsuz tepkiler olduğu da aktarılıyor.

Floransa Başpiskoposu Kardinal Giuseppe Betori ve Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella bu adımı desteklerken, aşırı sağcı parti Kuzey Ligi’nin Genel Sekreter Yardımcısı Lorenzo Fontana ise “Batı bu şekilde kimliğini satıyor ve İslamlaşmaya hazırlanıyor” iddiasında bulunuyor.

İtalya’nın Kardeşleri Partisi’nden Giovanni Donzelli de, “Bir Katolik olarak Kilise’nin Hristiyanların çıkarlarını korumakla ilgilenmesini beklerdim” diyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türk-İş: Asgari ücret 1893 TL olmalı
Sonraki Haber
Reina Katliamı davası: Savcı 8 sanığın tahliyesini istedi