Ana SayfaGüncelKabil’de bombalı saldırılar: En az 41 kişi yaşamını yitirdi, onlarca yaralı var

Kabil’de bombalı saldırılar: En az 41 kişi yaşamını yitirdi, onlarca yaralı var

HABER MERKEZİ – Afganistan’da Afghan Voice haber ajansı ve yanındaki kültür merkezine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırılarda en az 41 kişi yaşamını yitirdi, 84 kişi ise yaralandı.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırılar sonucunda en az 41 kişi yaşamını yitirdi, 84 kişi ise yaralandı.

Bir saldırganın üzerindeki bombayı infilak ettirmesiyle gerçekleşen ilk patlamanın hedefinde Afghan Voice haber ajansı ve yanında bulunan kültür merkezi vardı.

Reuters’a konuşan tanıklar, daha sonra iki bombalı saldırının daha gerçekleştiğini belirterek, gündüz saatlerinde düzenlenen panel sırasında yapılan saldırıların yaşandığı alanda birçok öğrencinin olduğunu aktardı.

Afghan Voice’ta çalışan gazetecilerden Sayed Abbas Hussaini ise haber ajansı çalışanlarından bir kişinin yaşamını yitirdiğini, iki kişinin de yaralandığını söyledi.

AP haber ajansı saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini aktardı.

Kabil’de medyaya yönelik saldırılar

Kabil’de Afghan Voice’a yönelik gerçekleştirilen bu saldırı, geçtiğimiz ay kentteki özel bir televizyon kanalına yapılan saldırının ardından geldi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından Kasım ayında yayınlanan raporda, Afganistan medya çalışanları için “en tehlikeli ülkelerden biri” olarak nitelendirilmişti.

Afganistan’da saldırılar sonucu 2017 yılında iki gazeteci ve beş medya asistanı yaşamını yitirmişti.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Nitelikli' okullar için: Liseye girişte örnek sorular yayımlandı
Sonraki Haber
Teknolojiyi eleştiren Erdoğan: Artık internetler eve yerleşti