Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlar Taybet İnan’ı öldürüldüğü sokakta andı: ‘Hesabı elbet sorulacak’

Kadınlar Taybet İnan’ı öldürüldüğü sokakta andı: ‘Hesabı elbet sorulacak’

HABER MERKEZİ – Silopi’de sokağa çıkma yasağı sırasında öldürülen 57 yaşındaki Taybet İnan, cenazesinin 7 gün boyunca alınamadığı sokakta anıldı.

Bugün, Şırnak’ın Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 5’inci gününde öldürülen ve cansız bedeni 7 gün boyunca sokak ortasında bekletilen 57 yaşındaki Taybet İnan’ın ölümünün ikinci yılı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), İnan’ın cenazesinin 7 gün boyunca bekletildiği sokakta anma düzenledi.

Anmaya, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç ile HDP milletvekillerinin de aralarında olduğu çok sayıda kadın katıldı.

Kadınlar polisin abluka altına aldığı sokağa zılgıtlarla karanfil bırakarak açıklama yaptı.

Anmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay İnan’ın cenazesinin günlerce sokak ortasında bekletilmesini “insanlık krizi” olarak nitelendirdi.

Kemalbay şunları söyledi:

Burada Taybet Ana evinden komşusuna giderken keskin nişancılar tarafından vuruldu. Kendine yardıma gelen kayınbiraderi katledildi, eşi de yaralandı. Burada onun cenazesi 7 gün 7 gece sokakta kaldı. Bütün dünya bunu gördü ve biliyor. Türkiye halkının da buna gözünü kulağını açması gerek. Bizler bunun hesabını elbet soracağız.

Taybet Ana’nın toprakla buluşmasını bile engellediler. Devletin bütün tankları ve silahlarıyla halkı sindirme müdahalesiyle karşılaştık. O müdahalenin en önemli parçalarından biri, Taybet Ana’nın keskin nişancılar tarafından öldürülmesiydi. Kimse katliamın hesabını sormamıza engel olamayacaktır.

Kemalbay’ın konuşması sırasında kadınlara müdahale etmek isteyen polislerle HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik arasında tartışmalar yaşandı.

Kadınlar açıklamaların ardından Taybet İnan’ın evine geçti.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polis şiddeti: Adliye koridorunda çocuklar darp edildi
Sonraki Haber
CHP'den AYM'ye Demirtaş tepkisi: Anadarbe Mahkemesi haline gelmiştir