Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu açıkladı: Rıza Sarraf’a devletin sırlarını kim verdi?

Kılıçdaroğlu açıkladı: Rıza Sarraf’a devletin sırlarını kim verdi?

HABER MERKEZİ – Ankara’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’deki davada itirafçı olan Rıza Sarraf’ın devlet sırlarını parayla satın aldığını belirterek, hükümeti suçladı, bazı isimler açıkladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “Bu bilgilerin tamamını senin hükümetin verdi, Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanet etti. Devletin bütün sırlarını Rıza Sarraf’a para karşılığında teslim ettiler”.

Partisinin Meclis’te değil Ankara Arena’daki toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de süren davada itirafçı olan ve Türkiye’de hakkında casusluk soruşturması başlatılan Rıza Sarraf’a devletin gizli kalması gereken belgelerini kimin teslim ettiğine dair açıklamalarda bulundu.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Rıza Sarraf konusunda uyardığını söyleyen CHP lideri, Sarraf’a devlete ait olan sırları AKP Hükümeti’nin verdiğini savundu.

Rıza Sarraf için “Türkiye’de şeref madalyası takacaktık, Amerika’da hapse attılar” diyen Kılıçdaroğlu, onun için hükümetin ABD’ye iki kez nota verdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

Rıza Sarraf, sahtekardır ama devletin sırlarını da parayla alan birisidir. Bakanlara rüşvet veren birisidir. Önünde diz çöktüren biridir.

Tarih 11 Ekim 2013; Rıza Sarraf’la dönemin işçileri bakanı telefonda konuşurlar.

Sarraf, “MİT beni takip ediyor. Emniyet beni takip ediyor. Bu doğru mu?” diye telefon ediyor. Güler’in cevabını okuyorum “Abicim sen hiç o konuda rahat ol. Sen rahat ol. Vallahi böyle bir şey varsa, senin önüne ben yatarım ya. Senin içişleri bakanlığında bir şeyin yok, MİT de bir şeyin yok.” Yani bir şeyin olursa ben senin önüne yatarım diyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı söylüyor. Bakana diz çöktürmüş, neyle parayla. Devletin sırlarını öğreniyor, neyle? Parayla.

Sarraf’ın rüşvet dağıttığı birisi de Süleyman Aslan. Buna da Erdoğan sahip çıktı. Bakın ne diyor genel müdür için. Ayakkabı kutusunu evde tutup içine dolarlar koyan Erdoğan ne diyor: “Banka genel müdürünün dürüstlüğünden şüphem yoktur” Sormuyor ya arkadaş, kendi bankası dururken evde ayakkabı kutularının içine dolarları niçin istiflesin? Bunu sormuyor. “Olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur. Olayı farklı yerlere çekme gayreti var” diyor. Bir şarlatan, bankanın genel müdürüne açıkça rüşvet verdi. Fakat bu yetmiyor, o da çok önemli.

Bu hükümetin tuttuğu avukat. New York’ta mahkemede savunuyor; Rocco. Rıza Sarraf, “Ben rüşvet verdim” diyor. Bu avukat söz alıyor, hükümetin tuttuğu avukat: “Yüksek makamlara rüşvet yollayan Atilla değil, Zarrab’tı. Süleyman Aslan Zarrab’tan utanmazca rüşvet aldı”. Açık ve net Sarraf’ın Süleyman Aslan’a rüşvet verdiğini söyledi. Senin gönderdiğin avukat o genel müdürün rüşvet aldığını söyledi. Sen ne yaptın? Ziraat Bankası yönetim kuruluna atadın.

18 Nisan 2013 tarihinde dönemin başbakanı Erdoğan’ın önüne bilgi notu bırakılır, konusu Rıza Sarraf’tır. MİT, 3 sayfalık bilgi notu bırakır. Yapılan tüm sahtekarlıklar anlatılır. Notta, “İran’a yönelik ambargoya rağmen, İranlı şahısların para transferini gerçekleştirmesi bağlamında, Sarraf’ın yakın gelecekte ABD tarafından yasaklı kişiler listesine dahil edilebileceği, Türkiye – ABD ilişkilerinde sorun yaşanabileceği, Ebru Gündeş evliliği nedeniyle kamuoyunun dikkatlerini üzerine çeken, Ekonomi bakanı Çağlayan ve Bakan Güler ile ilişkisinin ortaya çıkması halinde hükümet aleyhine kullanabileceği değerlendirilmektedir “diyor. Ne zaman bu tarih, 17 – 25 Aralık’tan 9 ay önce söylüyor.

Ben Recep Tayyip Erdoğan’a söylüyorum. Bu sahtekarlığın yaptığı dolandırıcılık, bakanlarına verdiği rüşvet. Senin önüne konuldu. Sen ne yaptın? Sen bu dosyayı kapattın? Sen sahtekarlığı görmezden geldin. Şimdi casusmuş efendim, e zaten casus, zaten sahtekar. Bu bilgileri kim verdi? Bu bilgilerin tamamını senin bakanların, yani senin hükümetin verdi. Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanet etti. Bütün sırlarını götürüp Sarraf’a teslim ettiler.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sarraf soruşturmasında gözaltı sayısı 17'ye yükseldi
Sonraki Haber
Yüksekova'da 4 kişinin ölümüne neden olan zırhlı aracın kamerası yokmuş