Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanına ‘FETÖ üyeliğinden’ 10 yıl hapis cezası

Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanına ‘FETÖ üyeliğinden’ 10 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul, “FETÖ/PDY Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı Doç Dr. Fatih Gürsul’un da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanığın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında yargılandığı davanın duruşması İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gürsul mahkemedeki savunmasında, “Herkesin FETÖ’den korktuğu dönemde üniversitede F tipi yapılanmaya karşı şerh koyup doçentliği geç aldım. Bu şerhlerin karşısında üniversitede baskılara maruz kaldım. Hiçbir zaman biat kültürü içeren yapıda yer almadım. Yapıcı ve eleştiri kültürünü benimseyen bir öğretim üyesiyim. Evrim teorisine inanan bir bilim insanı olarak nasıl FETÖ gibi sorgulama yapmayan robotlaşmış insanların bulunduğu terör örgütü üyesi olabilirim” dedi.

13 aydır özgürlüğünden yoksun olduğunu söyleyen Gürsul ve diğer sanıklar tahliyelerini talep etti.

İndirimsiz 10 yıl hapis cezası

Mahkeme heyeti kararında, sanık Fatih Gürsul “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan suça yönelik kastın yoğunluğu, suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak önce 7 yıl hapis cezası verdi.

Gürsul’un eyleminin terör suçu olması nedeniyle 10 yıl 6 hapis cezasına çıkaran heyet, pişmanlığını dile getirmemiş olmasını gerekçe göstererek indirim uygulamadı.

Tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Heyet, sanıklar Adem Sezgin Uzun, Elif Yaprak Saraç, Fatih Mehmet Keleşoğlu, Hakan Doğan, Kasım Karagöz, Muhammed Akif Altun, Mustafa İsmail ve Uğur Tuncel’e de 9’ar yıl hapis cezası verdi.

Sanık Turgut Atasoy hakkında ise 7 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, Fatih Gürsul’un aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ÖHP’li avukatlar İstekli ve Peker'in de aralarında olduğu 17 kişi yarın adliyeye çıkacak
Sonraki Haber
İsrailli vekilden, tutuklu Filistinlilerin yakınlarına sözlü saldırı ve tehdit