Ana SayfaDünyaKuzey Suriye Federasyonu’ndan Esad’ın açıklamalarına yanıt

Kuzey Suriye Federasyonu’ndan Esad’ın açıklamalarına yanıt

HABER MERKEZİ – Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Foza Yusuf, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “ABD komutasında çalışan” Kürt gruplarını ‘hain’ olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Yusuf, “Bu açıklama Türkiye’nin ve Suriye krizini uzatmak isteyen tarafların politikalarına hizmet ediyor” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, önceki gün Rus heyetiyle Lazkiye’deki Hmeymim üssünde yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinde “Kürtler” diye tanımlanan grupların aslında sadece “Kürtler” olmadığını öne sürmüştü ve “Başta Amerikan komutası olmak üzere, yabancı bir ülke için çalışan herkes haindir” demişti.

Esad, “Adları dikkate alınmaksızın Amerikalıların komutası altında faaliyet gösteren tüm gruplara ilişkin değerlendirmemiz budur” diye eklemişti.

Suriye Devlet Başkanı Esad, tüm kesimlerin içinde “iyi veya kötü” ya da “yurtsever veya hain” bulunabileceğini de ifade etmişti.

Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Foza Yusuf, Kamişlo’da siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda Esad’ın açıklamalarını değerlendirdi.

Bölgeden yayın yapan ANHA’da yer alan habere göre Foza Yusuf, “Esad’ın açıklaması, Kuzey Suriye’deki tüm bileşenlere karşıdır” dedi.

Foza Yusuf, Esad’ın açıklamasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

Bölgedeki tüm kesimler, DSG (Demokratik Suriye Güçleri) çatısı altında savaşıyor. Bu açıklama kendisiyle bazı sonuçlar getirebilir, bu sebeple de açıklamayı küçük görmemek gerekiyor. Bu açıklama Türkiye’nin ve Suriye krizini uzatmak isteyen tarafların politikalarına hizmet ediyor. Eğer Suriye rejimi ya da diğer taraflar DSG ile savaşmak istiyorsa, buna hazırız.


Fehim Taştekin, Esad’ın ‘ABD ile çalışan Kürt gruplar haindir’ sözlerini değerlendirdi




Önceki Haber
Trump'tan Kudüs tehdidi: BM'deki oylamada bize karşı oy verenlere yardımı kesebiliriz
Sonraki Haber
Savcı, cezaevinden izinli çıkıp eşini öldüren erkeğe 'haksız tahrik indirimi' istedi