Ana SayfaGüncelLGBTİ’leri tehdit eden Mican’a ‘ödül gibi’ ceza: Taksitle 4 bin lira ödeyecek

LGBTİ’leri tehdit eden Mican’a ‘ödül gibi’ ceza: Taksitle 4 bin lira ödeyecek

HABER MERKEZİ – LGBTİ’leri tehdit eden Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın yargılandığı davada Mican’a sadece 4 bin lira para cezası verildi. Mican söz konusu cezayı da taksitle ödeyecek.

İstanbul’da 2016 yılında düzenlenen Onur Yürüyüşü öncesinde bir basın toplantısı düzenleyerek yürüyüşe katılacak olanları tehdit eden Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın yargılandığı davadan karar çıktı.

Anadolu Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı’na sadece para cezası verildi.

DHA’nın haberine göre Mican, ‘halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama’ suçundan 4 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanığın bu cezayı 10 eşit taksitte ödemesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın geçen sene Onur Haftası katılımcılarına yönelik tehdit içeren açıklamalar yapmıştı.

Yürüyüş öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Mican, tehditler savurarak şunları söylemişti:

Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. Devletimizin de milli değerleri gözününde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan imzalı ‘Kürt Raporu’nu hatırlatan Sancar: Kürdistan’ı ona sorun
Sonraki Haber
Ağırdır araştırma sonuçlarını açıkladı: Ortak yaşama dair iradeyi kaybediyoruz