Ana SayfaDünyaMahmur Kampı’na saldırı

Mahmur Kampı’na saldırı

HABER MERKEZİ – Dün akşam Mahmur Kampı’nda bir patlama meydana geldi. Kamptaki komisyon patlamanın hava saldırısı neticesinde gerçekleştiğini bildirirken, hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğu bilgisini verdi. HDP tarafıdan yapılan açıklamada saldırı kınanırken, “Ortadoğu’da yeni yaşam alternatifi ve barışa yönelik bir saldırı” olduğu kaydedildi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Mahmur Kampı’nda akşam saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi.

Patlama, Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki “Şehit Rüstem Cudi Kampı”nda yaşandı.

Bölgeden yayın yapan haber ajansları patlamada hayatını kaybedenler ve yaralananların olduğunu aktardı.

MA’nın haberine göre Mahmur Kaymakamı Rızgar Mustafa da “çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralıların olduğunu” bildirdi ancak net bir rakam vermedi.

Patlama nedeninin tam olarak bilinmediğini belirten Mahmur Kaymakamı ayrıca ‘kamptaki bir merkezin tamamiyle yok olduğu’ bilgisini de paylaştı.

“Hava saldırısı”

Patlamaya ilişkin Mahmur Halk Meclisi tarafından yapılan açıklamada ise patlamanın hava saldırısından kaynaklı olduğu belirtildi.

Açıklamada saldırının kimler tarafından gerçekleştiğinin bilinmediği kaydedildi.

Kimler tarafından gerçekleştiği bilinmeyen bu hava saldırısından Irak Merkezi Hükümeti ve Irak hava sahasını kullanan güçler sorumludur. Söz konusu saldırının gerçekleştiği alanın hava sahası Irak Merkezi Hükümeti tarafından korunmaktadır. Gerçekleşen bu saldırıya ilişkin Irak Merkezi Hükümetinin acilen bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Kampta sivil insanların yaşadığının vurgulandığı açıklamada, saldırıya ilişkin daha detaylı bir açıklama yapılacağı da ifade edildi.

HDP’den açıklama

Saldırıya ilişkin Halkların Demokratik Partisi’nden de (HDP) açıklamalar geldi.

Parti Genel Merkezi’nin twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada saldırı kınanırken, “Ortadoğu’da barış, kardeşlik ve ortak yaşama yönelik bu tür insanlık dışı saldırılar asla kabul edilemez” denildi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Mahmur kampına yapılan saldırı Ortadoğu’da yeni yaşam alternatifi ve barışa yönelik bir saldırıdır” dedi.

Mahmur Kampı

Mahmur Kampı, 1990’lı yıllarda Şırnak ve Hakkari’deki operasyonlar nedeniyle Irak’a gidenlerin yerleştiği bir yer.

Kampta yaklaşık 12 bin 500 kişi olmak üzere 2 bin 700 aile yaşıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD Başkanı Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdı
Sonraki Haber
Kayyum, Taybet İnan Kreşi'nin önce adını değiştirdi sonra kapısına kilit vurdu