Ana SayfaGüncelMeclis’teki bütçe görüşmelerinde gerginlik

Meclis’teki bütçe görüşmelerinde gerginlik

HABER MERKEZİ – Meclis’te süren bütçe görüşmelerinde AKP Uşak Milletvekili Alim Tunç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, “Ben senin ne mal olduğunu biliyorum. Bu yüzden 5-6 ay önce irtibatı kestim” sözleri üzerine CHP sıralarına koşarak Özel’in üstüne yürümesi sonucu gerginlik yaşandı.

Meclis Genel Kurulu’nda dün başlayan bütçe görüşmeleri bugün de devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Başbakanlık ile bağlı kuruluşların 2018 yılı bütçelerinin görüşmelerinde meydana gelen sözlü tartışmadan dolayı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Milletvekili Musa Çam’a söz verilmesi talebini sık sık yineledi.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın ise birleşime ara verdi. Bu esnada AKP Uşak Milletvekili Alim Tunç CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e, “Özgür her şeyi sen mi biliyorsun?” diye seslendi. Özgür Özel ise  Tunç’a, “Ben senin ne mal olduğunu biliyorum. Bu yüzden 5-6 ay önce irtibatı kestim” diye karşılık verdi.

Bunun üzerine AKP sıralarında koşarak çıkan Tunç, CHP’li Özel’in üzerine yürüdü.

CHP ve AKP’lilerin araya girmesi üzerine saldırı girişimi sona erdi.

Aranın ardından devam eden birleşimde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaşanan saldırı girişimini anlattı ve “Kendi grubuma söylüyorum: Saldırı amaçlı bu koridorda CHP grubuna yöneltilen bir milletvekilini indiremezseniz size yazıklar olsun” dedi.

Özel: Öldüresiye bir koşuya başlamak kabul edilemez

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise kullandığı ifadeleri açıklayarak şunları söyledi:

Sayın milletvekili geçmişte benimle iyi ilişkiler kuran saygılı davrandığım biriyken birgün burada fiili taarruz ve hakarette bulunduğu için o günden beri irtibatımın olmadığı biridir. Oradan bana ‘Özgür her şeyi sen mi biliyorsun’ deyince bende ‘ Ben 5-6 ay önce senden irtibatı kestim, çünkü senin ne mal olduğunu biliyorum’ dedim. Bu cümle kötü değildir. Ben senin ne olduğunu biliyorum demektir. Bu söz kötü bir söz olsa dahi oradan buraya öldüresiye bir koşuya başlamak son derece kabul edilemez bir davranıştır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cem Küçük'ten canlı yayında infaz ve işkence 'önerisi': 'Acıma, bütün yöntemleri düşün'
Sonraki Haber
Nişanyan 'uçtuğu' yerden konuştu: Erdoğan kazandığı her başarıyla felakete biraz daha yaklaşıyor