Ana SayfaGüncelMozart’ın operasından uyarlanan “Sihirli Flüt – Tamino’nun Rüyası” Kadıköy’de

Mozart’ın operasından uyarlanan “Sihirli Flüt – Tamino’nun Rüyası” Kadıköy’de

HABER MERKEZİ – Mozart’ın ‘Sihirli Flüt’ operasından yola çıkılarak hazırlanan çocuk operası “Sihirli Flüt – Tamino’nun Rüyası”, Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde sahneleniyor.

1791 yılında Mozart tarafından bestelenen ve librettosunu Emanuel Schikaneder’in yazdığı bir opera eseri olan “Sihirli Flüt”, Ocak ayında Kadıköy Süreyya Operası’nda sahnelenecek.

Mozart’ın ‘Sihirli Flüt’ünden yola çıkılarak hazırlanan eser, 14-28 Ocak tarihlerinin yanı sıra, 22 Nisan ve 13-20-27 Mayıs aylarında da Kadıköy Sürreya Operasında izleyiciyle buluşacak.

Caner Akın’ın yönettiği operada, Ahmet Baykara, Sirel Yakupoğlu, Umut Tingür, Alper Göçeri, Hale Soner, Betül Görgülü, Can Reha Gün, Ayşegül Karkıner, Elif Tuğba Tekışık, Eda Erdaş, Damla Dai, Azra Erdoğan, H. Ada Gülmez rol alıyor.

Mozart’ın ‘Sihirli Flüt’ü

Wolfgang Amadeus Mozart’ın operası olan ‘Sihirli Flüt’ün konusu özetle şöyle:

Gece Kraliçesi’nin kızı Pamina’yı kötü büyücü Sarastro’nun elinden kurtarmaya giden prens Tamino, yolculuğu sırasında aslında kimin iyi, kimin kötü taraf olduğunu daha iyi anlayacaktır. Erdemli Sarastro, Pamina’ya layık bir damat olması için Tamino ve yol arkadaşı Papageno’yu belli sınavlara tabi tutacaktır. Gece Kraliçesi ise Sarastro’dan intikamını almak için her yolu denemektedir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Kodlanmış dışlama ilkesi': Kuşlar ağaçlara konmasın diye dallara dikenler yerleştirildi
Sonraki Haber
Beşiktaş Belediyesi çalışanı 250 işçi alacakları verilmediği için iş bıraktı