Ana SayfaDünyaNew York’taki dava: Atilla’nın avukatlarından Korkmaz’ın ifadesine itiraz

New York’taki dava: Atilla’nın avukatlarından Korkmaz’ın ifadesine itiraz

HABER MERKEZİ – New York’ta Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada ifade vermeye devam eden eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Türk hükümeti, Halkbank ve İran hükümeti arasında Rıza Sarraf’ın katıldığı toplantılar yapıldığını söyledi. Atilla’nın avukatları ise Korkmaz’ın ifadesinin hükümsüz sayılması için tanıklığına itirazda bulundu.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davanın üçüncü haftasında eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz ifade vermeye devam ediyor.

BBC Türkçe, duruşmayı takip eden gazeteci Adam Klasfeld’in aktardığı bilgilere yer verdi.

Korkmaz, Halkbank yetkililerinin İran hükümetinden temsilcilerle buluştuğunu söyledi.

Savcının sorusu üzerine Korkmaz, Rıza Sarraf ve Türk hükümetinden yetkililerin de toplantılara katıldığını belirtti. Korkmaz’ın ifadesine göre toplantılar 3 Ekim ve 8 Kasım 2012’de gerçekleşti.

Korkmaz ayrıca, Halkbank’ta bu tarz ticaret yapan tek kişinin Rıza Sarraf olmadığını söyledi.

Atilla’nın avukatlarından Korkmaz’ın ifadesine itiraz

Hakan Atilla’nın avukatları ise Korkmaz’ın ifadesinin hükümsüz sayılması için tanıklığına itirazda bulundu.

İtirazın gerekçesi olarak Korkmaz’ın 2012-2013 yılları arasında Türkiye’de yürütülen ve Hakan Atilla’nın dahil olmadığı bir soruşturmayla ilişkili ‘önyargılı ve kafa karışıklığı yaratan’ bulguları ortaya atması gösterildi.

Öte yandan duruşmada, Korkmaz’ın ifadesine daha sonra devam etmek üzere son verildi.

Hüseyin Korkmaz kimdir?

Eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, 2014 yılında 17-25 Aralık soruşturmasını yürüten polislerle ilgili açılan dava kapsamında Gülen cemaati ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle önce gözaltına alınmış, ardından da tutuklanmıştı.

Korkmaz, 17 aylık tutukluğun ardından Şubat 2016’da serbest bırakılmıştı.

Hüseyin Korkmaz, tahliye talep ederken yaptığı duruşmadaki konuşmasında, “17-25 Aralık dosyalarında hiç çalışmadım, tek parafım yok, ben 17 aydır neden tutukluyum? 17-25 Aralık dosyasında görev almadığım için disiplin cezasına gerek olmadığım kararını Efkan Ala imzaladı. 17-25 Aralık dosyasında değil işlem yapmak, o dosyadan haberim bile yoktu. Başka büroda çalışıyordum. Nasıl suç işledim ben?” diye konuşmuştu.

17-25 Aralık soruşturması sırasında hem polis fezlekesini hem de savcı Celal Kara’ya gönderilen raporu yazdığı öne sürülen Korkmaz’a o dönem görevi kötüye kullanma suçlaması yöneltilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eğitim hakkı ihlali: AİHM, Kürtçe ders istedikleri için öğrencileri cezalandıran üniversiteyi mahkum etti
Sonraki Haber
Kadınların mücadelesi sonuç verdi: 'İkinci eş bulma' sitesine erişim yasağı