Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen: Röportaj yasağı yok, herkes gönül rahatlığıyla gelebilir

Nuriye Gülmen: Röportaj yasağı yok, herkes gönül rahatlığıyla gelebilir

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz günlerde tahliye edilen ve Semih Özakça ile birlikte 272 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen, kendisine yönelik ‘röportaj yasağı’ olmadığını bildiren bir görüntülü mesaj paylaştı.

193 günlük tutukluluğunun ardından önceki gün tahliye edilen açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen, kendisine ‘medya yasağı’ getirildiğine yönelik haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Görüntülü bir mesaj ile seslenen Gülmen, bugün Fransız basının kendisini ziyaret ettiğini hatırlatarak herhangi bir yasak olmadığını belirtti ve medya kuruluşlarına şu çağrıyı yaptı:

Dün Özgürüz’den gazeteci arkadaşlar buraya gelirken polis engellemesiyle karşılaştılar. Sonra bu sanki röportaj yapmak yasaklandı gibi bir algı yaratmış. Öyle bir şey yok. Rutin bir kontrol oluyor akşamları. Arkadaşlar o kontrole takılmış. Tam ayrıntısını bilmiyorum. Az önce bir röportaj yaptık. O yüzden röportajın yasak olduğuna dair bir şey oluşmasın. Röportaj yapıyoruz, buyurun gelin yapalım.

Ne olmuştu?

Özgürüz.Org, cezaevinden tahliyesinin ardından açlık grevini evinde sürdüren Nuriye Gülmen’i canlı yayına almak istediğini ancak Ankara Valiliği’nin yayın yasağı ile karşılaştığını duyurmuştu.

Yapılan açıklamada, “Nuriye Gülmen ile yapmak istediğimiz canlı yayın Ankara Valiliği ve Ankara Emniyeti’nin yasak kararı nedeni ile gerçekleştirilememiştir” denilmişti.

Açıklamada Gülmen’in evine gitmeye çalışan Özgürüz muhabirlerinin polisler tarafından durdurulduğu belirtilerek, polislerin yasak kararını muhabirlere sözlü olarak aktardığı kaydedilmişti.

Yüksel eylemcilerinden Veli Saçılık da, “Nuriye’nin evinin önünde pusu kuran polis, gazetecilerin yolunu kesip ‘Valiliğin bu bölgede röportaj yasağı var’ diyerek gazetecileri geri çevirmiş” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Urfa'da şüpheli kadın ölümü
Sonraki Haber
Trump'la görüşemediğini söyleyen Erdoğan: Henüz daha dönmedi