Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen: Umut yaşayacak

Nuriye Gülmen: Umut yaşayacak

HABER MERKEZİ – 286 gündür açlık grevindeki Nuriye Gülmen, Şırnak İdil’de zırhlı polis aracının ezdiği Umut isimli çocuğu hatırlatarak, “Bugün 4 yaşındaki Umut için açlığım ve direnişim. Ona direnç katsın diye! Umut yaşayacak!” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 286’ncı gününde.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Aşağı mahallede, önceki gün öğlen vakitlerinde zırhlı polis servis aracının, evinin önünde oynayan 4 yaşındaki Umut Ö. adlı çocuğu ezdiğini hatırlatan Gülmen, Twitter’dan şu açıklamalarda bulundu:

Güzel bir güne başladık yine. Gazetelerimi okudum. Şırnak’ta polis aracının altında kalan Umut yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyormuş hala. Benim için günün haberi bu. Bugün 4 yaşındaki Umut için açlığım ve direnişim. Ona direnç katsın diye! Umut yaşayacak!


Şırnak’ta polis aracı 4 yaşındaki çocuğu ezdi


Umut’un sağlık durumu iyiye gidiyor

Ağır yaralanan ve tedavi altına alınarak uyutulan 4 yaşındaki Umut’un sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Çocuğun ailesi çarpma sonucu kafa kısmında ağır yara alan Umut’un halen uyutulduğunu, ancak sağlık durumunun iyiye gittiği bilgisini paylaştı.

Olayla ilgili ise soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meclis Maraş'a 'katliam' demeyi kaba buldu, önergeyi iade etti
Sonraki Haber
Nesli tükenme tehdidi altındaki sedirlerin kozalağı kadınların ellerinde fidana dönüşüyor