Ana SayfaGüncelOHAL Komisyonu ‘300’e yakın dosya’yı karara bağladı

OHAL Komisyonu ‘300’e yakın dosya’yı karara bağladı

HABER MERKEZİ – OHAL Komisyonu’nun KHK ile meslekten ihraçlara ilişkin olarak ilk kararını verdiği belirtildi. Verilen kararlarda, çoğunlukla mesleğe iade ile başvuruların reddi yönünde hükümler yer aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu, darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL sonrası çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile meslekten ihraç edilenlere ilişkin ilk kararlarını verdi.

Habertürk’ün haberine göre komisyonda incelenen 300’e yakın dosya karara bağlandı.

Habere göre Komisyon’un, incelemelerini bitirdiği dosyalarda çoğunlukla ihraç talebinin reddine yönelik kararlar var.

Mesleğe iade yönünde kararların da az da olsa olduğu belirtilirken, bu isimlerin ise henüz belli olmadığı aktarıldı.

AA’nın haberine göre meslekten başvurusu kabul edilenlerle ilgili kararlar, Devlet Personel Başkanlığı’na bildirildi.

Başvurusu kabul edilen kişilerin eski statülerine ve unvanlarına uygun kadro ve pozisyonlara 15 gün içinde atanabileceği belirtildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan 685 sayılı KHK ile kurulan ve 22 Mayıs’ta göreve başlayan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’na, bugüne kadar 103 bin 276 başvuru yapılmıştı.

OHAL Komisyonu’ndan açıklama

OHAL Komisyonu’ndan kararlara ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

685 sayılı KHK ile kurulan OHAL İnceleme Komisyonu, dosyası tekemmül eden ve incelemesi tamamlanan başvurulara dair kararlarını vermiştir. Bu kararlar içinde kabul ve ret kararları bulunmaktadır. Komisyon kararları, 685 sayılı KHK’nın 10., 12/7/2017 tarihli ve 30122 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun Çalışmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği’nin 15’inci maddesinde belirtilen ilgili kurumlara bildirilecek ve bu kurumlar tarafından başvurucuya tebliğ edilecektir.

Komisyon kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren altmış gün içinde 685 sayılı KHK’nın 11 ve ek 1 inci maddesinde belirtilen kurum veya kuruluşlar aleyhine Hâkimler ve Savcılar Kurulunca belirlenen Ankara idare mahkemeleri nezdinde iptal davası açılabilecektir. Diğer taraftan, 17 Temmuz 2017 tarihinden itibaren elektronik başvuru sistemi üzerinden alınan başvurular valilik veya ilgili kurumlar aracılığıyla Komisyona intikal ettirilmiş ve söz konusu başvuru süreci 23 Ekim 2017 tarihinde sona ermiştir. Komisyon tarafından elektronik ortamda başvuru alma, arşivleme ve inceleme için özel bir bilgi işlem altyapısı oluşturulmuş, başvurulara ilişkin tüm bilgiler bu sisteme kaydedilmiştir. Komisyon çalışmalarına yardımcı olmak üzere, 28’i hâkim, 30’u müfettiş ve 40’ı uzman olmak üzere toplam 190 personel görevlendirilmiştir. 22/12/2017 tarihi itibariyle Komisyona yapılan başvuru sayısı 103.276’dır. Kurumlardan intikal eden personel dosyaları, mahkeme dosyaları ve eski başvurularla birlikte toplam 212.554 evrakın tasnif, kayıt ve arşivleme işlemi tamamlanmıştır. Komisyonumuz, başvurulara ilişkin inceleme ve değerlendirme çalışmalarına devam etmektedir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Paylan: Ogün Samast’vari üç suikastçının devrede olduğuna dair net bir istihbarat var
Sonraki Haber
İBB Zabıta Daire Başkanı bir zabıtaya bayıltana kadar şiddet uyguladı, görevden uzaklaştırıldı