Ana SayfaGüncelOHAL’de cezaevleri: Elazığ’da tutukluların tüm iletişim hakları engelleniyor

OHAL’de cezaevleri: Elazığ’da tutukluların tüm iletişim hakları engelleniyor

HABER MERKEZİ – HDP’li milletvekilleri, Elazığ Cezaevi’ndeki tutukluların aylardır tüm iletişim haklarının engellendiğini duyurdu. Tutuklu yakınları ise aylardır yakınlarından haber alamadıklarını kaydederek, sorumluluğun Adalet Bakanlığı’nda olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Aycan İrmez, Mehmet Emin Adıyaman ve İbrahim Ayhan ile Elazığ Cezaevi’nde bulunan tutukluların aileleri, cezaevindeki hak ihlallerine ilişkin HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

imgBurada konuşan İrmez, Elazığ Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan 6 kadın tutuklunun 1 Kasım’dan bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu duyurdu.

Cezaevlerinde yaşanan hak ihalelerinde bir artış söz konusu olduğunu söyleyen İrmez, şöyle konuştu:

Ne yazık ki son dönemlerde tutsakların tüm iletişim hakları gasp edilerek, dışarı ile iletişimleri koparılmış durumda. Tutsakların durumlarına ilişkin dışarıya sağlıklı bir bilgi akışı sağlanamıyor. Son 3 aydır tutsaklarla ne yazık ki herhangi bir iletişim durumu söz konusu değil. Tutsakların 1 Kasım’dan bu yana hak gasplarını ve hukuksuz uygulamaları protesto etmek için başlattıkları açlık grevi devam ediyor.

‘Sorumluluk tamamen Adalet Bakanlığı’na ait’

İrmez, HDP heyeti olarak 16 Kasım’da cezaevini ziyaret ederek yetkililerle görüştüklerini ifade etti ve “Ne yazık ki şu ana kadar tek bir adım atılmış değil” dedi.

HDP’li vekil, “Buradaki sorumluluk tamamen Adalet Bakanlığı’na aittir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

‘4 aydır haber alamıyoruz’

İrmez’in ardından Elazığ Cezaevi’nde oğlu tutuklu bulunan Nihat İldan, “Telefon yasağı falan ara ara oluyordu ama son 4 aydır hiçbir şekilde görüşemiyoruz. Ne telefon ne mektupla iletişim kurabiliyoruz. Sadece para gönderiyoruz ama o para ulaşıyor mu onu da bilmiyoruz” diye konuştu.

Cezaevinde kardeşi tutuklu bulunan Satiye Ok da “Yaşanan her olumsuzluktan iktidar, Adalet Bakanlığı, Elazığ T Tipi Cezaevi Müdürü sorumludur” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avusturya'da gaz istasyonunda patlama: 1 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Sur'daki yıkım için Meclis Araştırması talebi