Ana SayfaÇalışma YaşamıÖnce eşi şimdi de kendisi: Dicle Anter son KHK ile ihraç edildi

Önce eşi şimdi de kendisi: Dicle Anter son KHK ile ihraç edildi

HABER MERKEZİ – Son yayımlanan KHK ile kamudan ihraç edilenlerden biri olan Kürt aydın Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, “Geçen sene 15 yıllık resim öğretmeni eşim Helin Anter memuriyetten ihraç edildi ve 2017’de de ben işsiz bırakıldım” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan ve bugün Resmi Gazete’de yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname’den (KHK) 695 sayılı olan ile kamu kurumlarından toplam 2 bin 766 kişi ihraç edildi.


İki yeni KHK yayımlandı: Binlerce ihraç var, ‘tek tip kıyafet’ uygulaması getirildi


İhraç edilenler arasında Batman Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne bağlı kütüphanede memur olarak çalışan Kürt aydın Musa Anter’in oğlu Dicle Anter de yer alıyor.

MA’ya konuşan Anter, “Bu dönem bizi hiçbir şey şaşırtmıyor” dedi ve geçtiğimiz yıl resim öğretmeni olan eşi Helin Anter’in memuriyetten ihraç edildiğini, şimdi de kendisinin başına aynısının geldiğini ifade etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Musa Anter için sarf ettiği ‘Musa Anter’in acısını kalbimde hissediyorum’ sözlerini hatırlatan Dicle Anter, şunları söyledi:

Musa Anter’in acısını kalbinde hissedenler yıllarca Musa Anter’in torununa Kürtçe isim koymamıza izin vermedi. Kızım Asiwa yıllarca kimliksiz yaşadı ve ceza aldık bunun için. Sonrasında da ‘Asiva’ koyarak kimlik çıkardık. Manasız bir isme sahip oldu kızım. Geçen sene 15 yıllık resim öğretmeni eşim Helin Anter memuriyetten ihraç edildi ve 2017’de de ben işsiz bırakıldım.

Dicle Anter ayrıca, “Savaştan, kandan beslenen bir devlet var. İçişleri Bakanı’nın kim olduğu belli. Derin devlet hala devrede” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP anketinde bir ilk: Türkiye'nin en önemli sorunu ekonomi
Sonraki Haber
Gazeteci Abdullah Kaya tutuklandı