Ana SayfaDünyaPlaza de Mayo’nun büyükanneleri 126’ncı kayıp toruna ulaştı

Plaza de Mayo’nun büyükanneleri 126’ncı kayıp toruna ulaştı

HABER MERKEZİ – Arjantin’de dikta rejimi döneminde doğduğunda annesinden zorla alınan Adriana, Plaza de Mayo Büyükanneleri tarafından akrabalarıyla bir araya getirildi.

Ülkedeki askeri dikta döneminde zorla kaybedilen anne ve babanın çocuğu Adriana, Plaza de Mayo Büyükanneleri tarafından bulunan 126’ncı çocuk oldu.

Basın toplantısında konuşan Adriana, onu büyüten çiftin yaşamını yitirmesinin ardından, birinin ona gelip çiftin biyolojik çocuğu olmadığını söylediğini aktardı.

BBC’nin haberine göre Adriana, “Cumartesi günü öğrendim ve Pazartesi günü Büyükanneler’e gitmiştim bile. Doğum tarihimden ötürü zorla kaybedilen kişilerden birinin kızı olup olmadığımı öğrenmek istedim” dedi.

40 yaşındaki Adriana, bu gelişmelerin ardından DNA testi yaptırdığını, ancak teste rağmen 4 ay boyunca Büyükanneler’in askeri dikta döneminde öldürülen veya zorla kaybedilen kişilerin yakınlarının bulunduğu veri tabanında eşleşme olmadığını anlattı.

Biyolojik anne ve babası hakkında “Terk edildiğimi, birine verildiğimi, satıldığımı, beni istemediklerini düşünmeye başladığım” diyen Adriana, Ulusal Kimlik Hakkı Komisyonu’ndan sahip oldukları bilgiyi yüz yüze paylaşmak istediklerini belirten bir telefon aldığını aktardı.

Komisyon, Adriana’ya Violeta Ortolani ve Edgardo Garnier’in çocuğu olduğunu söyledi.

Ortolani ve Garnier

Violeta Ortolani ve Edgardo Garnier, mühendislik eğitimi gördükleri La Plata şehrinde sol öğrenci grupları arasında aktif rol oynuyordu.

Ortolani, 1976 yılının Aralık ayında 8 aylık halimeyken gözaltına alınmış; Adriana ise annesi gözaltındayken bir ay sonra dünyaya gelmişti.

Garnier ise zorla kaybedilen partnerini ve çocuğunu ararken gözaltına alınmıştı.

O dönemde sırasıyla 23 ve 21 yaşlarında olan Violeta Ortolani ve Edgardo Garnier’e bir daha ulaşılamamıştı. Çift, askeri dikta döneminde zorla kaybedilen 30 bin kişiden sadece ikisiydi.

Adriana ile büyükannesi görüştü

Öte yandan Garnier’in annesi torunu için arayışından hiç vazgeçmedi, Plaza de Mayo Büyükanneleri arasında önemli bir figür olarak öne çıktı.

Salı günü gerçekleştirilen basın toplantısına katılamayan büyükanne, Adriana ile telefon aracılığıyla görüştüğünü söyledi.

Adriana da büyükannesi için “İçi ve dışı çok güzel bir insan. Hem de öyle bir karakteri var ki… Sevgi her zaman nefretten daha güçlüdür” dedi.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
OHAL'de basın: Sadece bir günde üç gazeteci için tahliye, iki gazeteci için tutuklama kararı
Sonraki Haber
Istranca köylülerinin 'taş ocağına hayır' protestosu toplantıyı iptal ettirdi