Ana SayfaGüncelPolis adliye koridorunda çocuklara şiddet uygulamıştı: Savcılık soruşturma başlattı

Polis adliye koridorunda çocuklara şiddet uygulamıştı: Savcılık soruşturma başlattı

HABER MERKEZİ – Adana Barosu, gözaltındaki iki çocuğu adliye koridorlarında darp eden polis hakkında suç duyurusunda bulundu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Adana’da adli bir vakadan dolayı gözaltına alındıkları belirtilen iki çocuk polis tarafından şiddete maruz bırakılmış ve bu ana ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı.

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatlar Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şiddet uygulayan polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro Çocuk Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Elçi, sorumluların yargılanması için yaptıkları suç duyurusunda olay anına ilişkin görüntüleri de paylaştıklarını söyledi.

‘Polis ‘kasten yaralama’ suçu işledi’

Baro Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Simay Sönmezateş ise, polisin ‘kasten yaralama’ suçu işlediğini kaydetti ve şunları söyledi:

Bu durum, CMK 148’inci maddesi ve Çocuk Koruma Kanunu’nun 4’üncü maddesine açıkça aykırılık teşkil eden bir durumdur. Özellikle Çocuk Koruma Kanunu’nda çocuklar için özel bir adalet işleme sisteminin olması gerektiği açıkça belirtildiği gibi, suça sürüklenen çocuklarının esenliğinin üstün tutulacağı da kanun maddesi olarak belirtilmiştir. CMK madde 148’de ise şüpheliye karşı şiddet kullanılarak ifade alınamayacağı, bu durumda alınan ifadenin de geçerli olmayacağı hususu belirtilmiştir. Basına da yansıyan olayda suça sürüklenen çocuklara adı bilinmeyen bir polis memurunun ‘kasten yaralama’ suçu işlediği açıkça bellidir. Bu şekilde ‘kasten yaralama’ suçunu işleyen, ayrıca CMK ve ÇKK’ya aykırı davranan polis memurunun tespit edilerek, hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılmasını kamu adına talepte bulunduk.

Adana Barosu’nun suç duyurusunun ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da olayla ilgili açıklama geldi.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Savcılığın açıklaması şöyle:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne ilgili internet sitesindeki görüntü kayıtlarının alınması, olaya ilişkin adliyede yer alan güvenlik kamera görüntülerinin tespit edilmesi, mağdur çocukların genel beden muayenesi yapılarak Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldırılması şeklinde talimat verilmiştir. Ayrıca şiddet gördüğü iddia edilen çocukların Adana Adliyesi Adli Görüşme Odası’nda mağdur sıfatıyla ifadelerinin alınması, çocukları darp ettiği öne sürülen şüpheliler ile olay sırasında odada bulunan tanık çocukların beyanlarının tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır bulundurulması istenmiştir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya’dan Erdoğan’ın ‘Esed teröristtir’ sözlerine tepki: Hukuki temeli yok
Sonraki Haber
Savcılığın ‘Bylock’ açıklamasının ardından ilk tahliye kararları