Ana SayfaGüncelRektör İbiş’ten ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter’e dava: Huzurumu bozuyor

Rektör İbiş’ten ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter’e dava: Huzurumu bozuyor

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, KHK ile ihraç edilen Cenk Yiğiter’i şikayet etti. Şikayetin gerekçesi ise  ‘kişi huzur ve sükununu bozmak.’

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter hakkında savcılığa şikayette bulundu.

İbiş’in şikayetindeki gerekçesinde Yiğiter’in sosyal medya hesabından attığı tweetlerle ‘kişi huzur ve sükununu bozduğunu” iddia etti.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Erkan İbiş’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Yiğiter’in ifadesi alındı.

Özellikle Ankara Üniversitesine kaydının yapılmamasının ardından paylaştığı tweetlerin şikayet konusu olduğunu belirten Yiğiter savcılıktaki ifadesinde, maksadının huzur bozmak değil eleştirmek olduğunu söyledi.

Yiğiter ifadesinde, bu suçun işlenmesi için hukuka aykırı bir fiil gerektiğini belirterek, attığı tweetlerin eleştiri kapsamında olup hukuka aykırılık içermediğini söyledi. Yiğiter, Twitter’da engelle diye bir seçenek olduğunu hatırlattı ve İbiş’in bu tweetleri engellemek yerine adliyeyi meşgul ettiğini söyledi.

Yiğiter ihraç edilmesinin ardından girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazanmıştı.

Ancak Ankara Üniversitesi, 8 Ağustos 2017 tarihinde çıkardığı yönetmeliğin kayıtla ilgili bölümüne ‘kamu görevinden çıkarılmamış olması gerekir’ maddesi ekledi ve Yiğiter’in kaydını yapmasını engelledi.

Yiğiter Ankara Üniversitesini kazanmasının ardından ilk hedefinin rektör Erkan İbiş hakkında belgesel yapmak olduğunu söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sarraf: 'Çağlayan'a verdiğim kol saati rüşvetti, cezaevinden çıkmak için ödeme yaptım'
Sonraki Haber
Mezar taşından kimlikteki Kürtçe adı silinmişti: Çekvar Çubuk’un ağabeyi de tutuklandı