Ana SayfaGüncel‘Rusya da bizi anlıyor’ diyen Suriye: Türk askeri topraklarımızdan çekilsin

‘Rusya da bizi anlıyor’ diyen Suriye: Türk askeri topraklarımızdan çekilsin

HABER MERKEZİ – Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi ve Astana’daki Suriye heyetinin başkanı Beşar el Caferi, Suriye’deki Türk ve ABD askerlerinin bir an önce ülkeden ayrılmasını talep etti. Caferi, Türkiye ile ilgili tutumlarını Rusya ve İran’ın da anladığını söyledi.

Türkiye, Rusya ve İran’ın himayesinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen Suriye barış görüşmelerinin sekizinci turu tamamlandı.

Astana’daki müzakerelere Şam rejimi adına katılan Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar el Caferi gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye topraklarındaki ABD ve Türk askerlerinin bir an önce ayrılması gerektiğini söyledi.

DW Türkçe’deki habere göre geçmişteki turlarda üzerinde uzlaşılan çatışmasızlık bölgelerinden İdlib’de Türk askerlerinin görev yapmasına Astana sürecinde karar verilmiş olmasına rağmen bu çıkışı gerçekleştiren Caferi, “Yabancı askerlerin derhal ve koşulsuz şekilde topraklarımızı terk etmesini talep ediyoruz” dedi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya göre Caferi, Türk askerlerinin Suriye’deki varlığının, Mayıs ayındaki dördüncü tur görüşmelerinde varılan anlaşmayla ters düştüğünü ifade etti.

Caferi, Türkiye ile ilgili tutumlarını Rusya ve İran’a da anlattıklarını, iki ülkenin de kendilerini ‘çok iyi anladığını’ söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
OHAL Komisyonu'na çağrı: Nuriye ve Semih kararını derhal açıklayın
Sonraki Haber
ABD'den Demokratik Suriye Güçleri'ne 'destek' açıklaması