Ana SayfaGüncelSaray’a gelecek muhtarlar için hava yollarına indirim talimatı

Saray’a gelecek muhtarlar için hava yollarına indirim talimatı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenlediği toplantıya katılmak için ülkenin çeşitli yerlerinden Ankara’ya gelen muhtarlar için hava yollarına ‘biletlerde indirim’ talimatı verildiği ortaya çıktı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artık geleneksel hale getirdiği ‘Muhtarlar Toplantısı’nın ilkini 27 Ocak 2015 tarihinde düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın aktardığı bilgiye göre, o tarihten bu yana 42 kez Saray’da muhtarlar ile bir araya geldi. Bugüne dek toplantılara katılan muhtarların sayısı 20 bine yaklaştı.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Erdoğan, toplantıya katılan muhtarların yol masrafları için hava yollarına bir talimat gönderilmesini istedi.

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazdı.

Yazıda, “Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanı himayesinde gerçekleşen muhtarlar toplantısına katılım sağlayacak, Anadolu’nun çeşitli illerinden davetli muhtarlar için, AnadoluJet seferlerinde yüzde 50 indirimli bilet talebi iletildi” ifadeleri kullanıldı.

THY’den muhtarlara yüzde 50 indirim

Talimat üzerine THY yüzde elli bilet indirimi için planlama yaptı.

THY’nin indirime ilişkin iç yazışmasında şu ifadeler kullanıldı:

Talep doğrultusunda, valiliklere iletilen listede bulunan isimlere; yüzde 50 indirimli biletleme uygunluğu Ankara Satış Müdürlüğü’nce yurtiçi satış müdürlüklerine her ay 500 muhtar için indirimin tanımlanma yetkisi verilmesi…

İndirimin Kasım 2017’den itibaren 2018 yılını da kapsayacak şekilde uygulanacağı kaydedildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Savcı, cezaevinden izinli çıkıp eşini öldüren erkeğe 'haksız tahrik indirimi' istedi
Sonraki Haber
Araç'ın annesi: Yüzünde darp izleri vardı, oğlum intihar etmedi devlet öldürdü