Ana SayfaGüncelSarraf soruşturmasında 3 kişi tutuklandı

Sarraf soruşturmasında 3 kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ -Rıza Sarraf hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan 3’ü tutuklandı.

ABD’de yargılandığı davada sanıkken tanık olan Rıza Sarraf hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden üçü tutuklandı.

Habertürk’ten Veli Sarıboğa’nın haberine göre Sarraf’ın asistanı Sinem A., Regaip A. ve Mustafa H., emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı.

Üç kişi, savcılık tarafından sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgularının ardından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişi ise serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rıza Sarraf ve yakınları hakkında geçen hafta soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında Sarraf ve irtibatlı olduğu belirtilen kişilerin, yazılı ve görsel basından elde edilen bilgilerde “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiği ve mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna” dair bilgilere ulaşıldığı kaydedilmişti.

Soruşturma kapsamında Sarraf’ın en yakınında yer aldığı belirtilen Sara M., Nuray Y., Sinem A., Regaip A. ve Mustafa H.’nin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu istifa etti
Sonraki Haber
MEB'de kadın yönetici sayısı yok denecek kadar az: Temsil oranı yüzde 17