Ana SayfaGüncelSarraf’ın ifadelerinde adı geçenler için suç duyurusu

Sarraf’ın ifadelerinde adı geçenler için suç duyurusu

HABER MERKEZİ – HDP, ABD’de görülen ambargo davasında tanıklık yapan Rıza Sarraf’ın iddialarında adı geçen devlet yöneticilerinin yargılanması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Ahmet Yıldırım ve Filiz Kerestecioğlu ile bir grup vekil Meclis’te düzenlediği basın toplantısının ardından ABD’de görülen ambargo davasında tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf’ın iddialarına ilişkin olarak “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkilileri ve üst düzey yöneticileri” hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kerestecioğlu, 17 – 25 Aralık soruşturması kapsamında “üst düzey devlet yetkililerinin içinde olduğu yeni ve ciddi belgeler ortaya çıktı” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Şüpheli eski bakanların görevlerini yerine getirirken işledikleri suçlar bakımından, haklarında hazırlanan fezlekelerindeki dosyalarla birlikte savcılıkça Meclis’e gönderilmesini isteyeceğiz. Adil bir yargılanma sonucu cezalandırılmalarını isteyeceğiz.

İddiaların, belgelerin soruşturulmasını engelleyen de AKP iktidarıdır. Bunlar çok ağır iddialardır. Meclis’te araştırılmalı, ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar gidilmelidir. Bu, Türkiye’nin, halkların geleceği ve bu Meclis’in itibarı açısından son derece önemli ve gereklidir.

Sarraf’ın iddiaları

ABD’de görülen davada tanık olarak ifade veren Sarraf, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın para ve petrol transferinin başlatılması için onay ve talimat verdiğini öne sürmüştü.

Sarraf ayrıca dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdiğini, dönemin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın kendisine Aktifbank’ta hesap açılması için bankanın CEO’suyla görüşme ayarlamaya yardım ettiğini iddia etmişti.

Öte yandan Sarraf, Halkbank üzerinden yasadışı para ticaretini yeniden başlatabilmesi için Erdoğan ile damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın aracı olduğunu söylemişti.


Rıza Sarraf’ın ABD’deki mahkemede verdiği ifadeler:

1. GÜN / 2. GÜN / 3. GÜN / 4. GÜN / 5. GÜN / 6. GÜN / 7. GÜN

Rıza Sarraf: Cezaevinden sonra Berat Albayrak talimat verdi, yeniden başladık

Sarraf’tan sonra kürsüdeki ikinci tanık: Ali Babacan yaptırımların göz göre göre delindiğini söylüyordu



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Halkın Hukuk Bürosu'na operasyon: Biri avukat 3 kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Gazeteci Meşale Tolu tahliyesinin ardından gözaltına alındı