Ana SayfaGüncelSavcılığın ‘Bylock’ açıklamasının ardından ilk tahliye kararları

Savcılığın ‘Bylock’ açıklamasının ardından ilk tahliye kararları

HABER MERKEZİ – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “11 bin 480 GSM numarasına iradeleri dışında Bylock’a yönlendirildi” açıklamasının ardından ilk tahliye kararları çıktı. Bylock kullandığı iddiasıyla tutuklanan Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman’ın da aralarında olduğu 8 kişi tahliye edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şifreli haberleşme ağı olduğu belirtilen ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmalarında önemli delil olarak görülen ‘Bylock’ ile ilgili yaptığı açıklamada ‘11 bin 480 GSM numarasının iradeleri dışında Bylock’a yönlendirildiğini’ kaydetmiş ve bu kişilerin durumlarının tekrar değerlendireceğini açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından ilk tahliye kararları çıktı.

İlk tahliye kararı Bylock kullandığı iddiasıyla tutuklanan Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman hakkında verildi.

İstanbul 35. Ağır Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararında “Dosya üzerinden mevcut bilgi, belge ve deliller ışığında yapılan gözden geçirme sonucunda Mustafa Yaman’ın Bylock listesinden adının listeden çıkartıldığı, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir iddia ve delil bulunmadığı görülmekle sanığın tahliyesine karar verilmiştir” ifadesi kullanıldı.

NTV’nin haberine göre ise güncellenen ByLock listesinden adı çıkartılan ve hakkında “FETÖ’ye yönelik başkaca bir delil bulunmayan” 11’i eski polis 17 kişinin tahliyesi talep edildi. Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi üzerine eski polisler Mustafa A., Fatih A., İbrahim A., Murat T., Erhan A., Ayhan Ç., Birol T., Rasim G., Kenan K., Selçuk T., Coşkun B. ile diğer 7 kişinin tahliyesine karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polis adliye koridorunda çocuklara şiddet uygulamıştı: Savcılık soruşturma başlattı
Sonraki Haber
İran’dan vatandaşlarına ‘Türkiye’ye seyahat’ uyarısı: Gerekli olmadığı takdirde gitmeyin