Ana SayfaGüncelSavunmaya engelin gerekçesi: ‘Demirtaş’ı mahkemeye getiremeyiz çünkü yoğunuz’

Savunmaya engelin gerekçesi: ‘Demirtaş’ı mahkemeye getiremeyiz çünkü yoğunuz’

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın duruşmaya getirilmeme gerekçesi olarak “görev yoğunluğu” denildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün saat 09.00’da Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek duruşması için önceki duruşmada mahkemede bulunma kararı verilmişti.

Mahkeme 11 Aralık’ta Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuya ilişkin olarak şu yazıyı göndermişti:

Türk milletini, cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni alenen aşağılama suçundan sanık Selahattin Demirtaş ve arkadaşları hakkında mahkememize açılan kamu davasının yapılan açık yargılaması sırasında verilen ara kararı gereğince halen kurumunuzda başka suçtan tutuklu olup ve aşağıda açık kimliği yazılı bulunan sanık Selahattin Demirtaş’ın duruşmanın bırakıldığı 14/12/2017 günü saat 09.00’da mahkememiz duruşma salonunda hazır edilmesi rica olunur.

Ancak mahkemenin bu talebi için Edirne Cezaevi Müdürlüğünün, Edirne Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığına gönderdiği müzekkereye gelen cevapta, “görev yoğunluğu nedeniyle” Demirtaş’ın sevkinin gerçekleştirilemeyeceği bildirildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 22 Haziran’da görülen davanın ilk duruşmasında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş mahkemeye gelerek savunma yapmak istediği için Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’ne (SEGBİS) çıkmamıştı.

Heyet ise Meclis Başkanlığı’nın mahkemeye gönderdiği Demirtaş’ın HDP grup toplantısındaki konuşma görüntülerinin yazıya dökülmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar vermişti.

Demirtaş’ın bir sonraki celse duruşma salonunda bulunma yönündeki talebinin ise esas hakkındaki savunmasından önce değerlendirilmesine karar veren Mahkeme, davayı 14 Aralık tarihine ertelemişti.

Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi, daha önce de davanın “güvenlik” gerekçesiyle başka yere nakledilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu.




Önceki Haber
ÖHP’li avukatlar Gürkan İstekli ve Hakim Peker gözaltına alındı
Sonraki Haber
Bir taciz ifşası da Salma Hayek'ten