Ana SayfaGüncelŞehir şehir film gösterimi: Gezici Festival bugün Ankara’da başladı

Şehir şehir film gösterimi: Gezici Festival bugün Ankara’da başladı

HABER MERKEZİ – 1-14 Aralık tarihleri arsında üç farklı şehirde düzenlenecek olan 23. Gezici Festivali, bugün Ankara’da başladı.

Ankara Sinema Derneği tarafından bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Gezici Festival, bugün Ankara’da başladı.

Geze geze sinemayı farklı şehirlere taşıyan Gezici Festival’in, 1-7 Aralık tarihlerinde Ankara’da gösteriminin ardından sıradaki durakları ise Sinop ve Kastamonu.

8-11 Aralık tarihleri arasında Sinop’a konuk olacak festival, yolculuğunu 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da izleyicilerle buluşacak.

Öte yandan festival seyircisini, 23’üncü yılda da birçok sürpriz bekliyor. Klasikleşen bölümlerinin yanı sıra, özel bölümleri ve konuklarıyla da her yıl dikkat çeken festivalde, bu yıl da sinema üzerine söyleşiler ve bir sergi yer alacak.

Türkiye bölümünde hangi filmler yer alıyor?

Festivalin 2017 Türkiye bölümünde, ulusal ve uluslararası festivallerde pek çok ödül alan dört film yer alıyor.

Onur Saylak’ın Hakan Günday’ın romanından uyarlanan ve ‘mülteci krizi’ni konu alan ilk uzun metrajlı filmi “Daha”, Pelin Esmer’in Barış Bıçakçı’yla beraber senaryosunu yazdığı “İşe Yarar Bir Şey”, Emre Yeksan’ın açılışını Venedik film Festivali’nde yapan ilk filmi “Körfez” ve Fikret Reyhan’ın Altın Lale Ödülü ilk uzun metraj çalışması “Sarı Sıcak” filmi festival kapsamında izleyicilerle buluşacak.

Yılmaz Güney’in “Yol” filmi yeniden kurgulandı

Yılmaz Güney’in kurgu planına göre yeniden kurgulanan “Yol” filmi, altıncı karakterin öyküsünün eklendiği ve dijitalize edilmiş haliyle Gezici Festival’de gösterimde olacak.


Yılmaz Güney’in kurgu planına göre: ‘Bilinmeyen Hikayesiyle Yol’


“Yol”, filmin İsviçreli yapımcısı Donat Keusch’ün de katılımıyla “Bilinmeyen Hikayesiyle Yol” başlığı altında Ankara’daki Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gösterilecek.

“Geliş”in yönetmeninden iki film de gösterilecek

Festivalde Ercan Kesal’ın hazırladığı ‘Sinemanın Gücü ve Sinemada Adalet- Vicdan Olgusu’ seçkisi kapsamında Asghar Farhadi’nin son filmi “Satıcı” (Forushande), Krzysztof Kieslowski’nin “Öldürme Üzerine Küçük Bir Film”i (Krótki Film o Zabijaniu) ve Sydney Lumet klasiği “12 Öfkeli Adam” (12 Angry Men) gösterilecek.

‘Kaderini Bilseydin, Yine de Yapar mıydın?’ başlığı altındaysa, son dönemde “Geliş” (Arrival) ve “Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı” filmleriyle (Blade Runner 2049) adından söz ettiren Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve’ün iki filmi yer alıyor: Politeknik (Polytechnique) ve İçimdeki Yangın (Incendies).


Gezici Festival’in Ankara programına buradan ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
BASIN RAPORU | Kasım'da üç gazeteci tutuklandı, 32 gazeteciye dava açıldı
Sonraki Haber
'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyen Erdoğan'a Afrin yanıtı: Hayal kuruyor