Ana SayfaGüncelSıcaklıklar 8-16 derece azalacak: Kar bekleniyor

Sıcaklıklar 8-16 derece azalacak: Kar bekleniyor

HABER MERKEZİ – Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre pazartesi gününden itibaren Türkiye’nin, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların 8-16 derece azalarak mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden önümüzdeki haftaya ilişkin hava tahmini açıklaması geldi.

Açıklamaya göre pazartesi gününden itibaren Türkiye’nin, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıkların ise 8-16 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar yağışları görülmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, Trakya, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları için bugün akşam saatlerinden itibaren yağış tahmini yapılıyor.

Havanın pazartesi günü iç ve batı kesimlerde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Samsun ve Çorum çevrelerinde yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Salı günü, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul ve Ankara’da karla karışık yağmur bekleniyor

İstanbul’da genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışın salı gecesi ve çarşamba günü kentin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar olarak görüleceği, Ankara’da da pazartesi akşam saatlerinde yağmur olarak başlayacak yağışın salı akşamı soğumayla birlikte karla karışık yağmura dönmesi, çarşamba günü ise aralıklı hafif kar yağışı halini alacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı sistem cuma günü ülkeyi terk etmesi bekleniyor.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Sinyaller alıyorum’ diyen Erdoğan: Bazı iş adamları varlıklarını yurtdışına kaçırma gayretinde
Sonraki Haber
CHP’li Özel hükümete ‘süre’ verdi: Salı günü büyük bomba patlayacak