Ana SayfaGüncelŞırnak’ta konuşan Erdoğan: Yasakçı ve baskıcı eski devleti biliyorsunuz

Şırnak’ta konuşan Erdoğan: Yasakçı ve baskıcı eski devleti biliyorsunuz

HABER MERKEZİ – Uzun süre sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak’ta konuşan Erdoğan, “Sizler sokaklarında korkunun kol gezdiği, yasakçı, baskıcı eski devleti ile bugün insanı yaşat ki devlet yaşasın yönetimini de çok iyi biliyorsunuz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakkari’den sonra Şırnak’ta partisinin 6’ncı Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongre oldukça düşük bir katılım oranıyla gerçekleşti.

Erdoğan, isim vermeden HDP ve DBP’yi hedef aldı ve “Ülkenin başına karabasan olarak çöken bu iki partiyi göndermenizi bekliyorum. 2023 Türkiye’si demokraside sınıf atlattığımız bir Türkiye olacaktır” dedi.

Bugünkü yönetim: ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ 

Aylarca sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak’ta konuşan Erdoğan ‘baskıcı devletin’ eskide kaldığını iddia etti:

Biz kendimizi lafla değil, son 15 eserlerimizle ortaya koyduk. Sizler sokaklarında korkunun kol gezdiği, yasakçı, baskıcı eski devleti ile bugün insanı yaşat ki devlet yaşasın yönetimini de çok iyi biliyorsunuz.

‘Şırnak’ı yeniden inşa ederken vatandaşlarımızın kalbini kırmadık’

Erdoğan, 14 Mart 2016’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında asker ve polisler tarafından bombalandığı görüntülere yansıyan camilerin ‘terör örgütü eylemlerinde’ tahrip edildiğini savundu.

Sokağa çıkma yasağı sırasında 7 mahallesi yok edilen Şırnak’ı yeniden inşa ettiklerini ve binlerce kişinin göç etmek zorunda kalmasına rağmen 551 milyon lira kira yardımında bulunduklarını iddia eden Erdoğan, “Bütün bunları yaparken, vatandaşlarımızın kalbini kırmadık” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Seda Taşkın serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Denizli'de iş cinayeti: Devrilen pompanın altında kalan işçi yaşamını yitirdi