Ana SayfaGüncelSONAR başkanı: Erdoğan’ın işi zor, birinci turda yüzde 50’yi geçemeyecek

SONAR başkanı: Erdoğan’ın işi zor, birinci turda yüzde 50’yi geçemeyecek

HABER MERKEZİ – Kamuoyu araştırma şirketi SONAR’ın başkanı Hakan Bayrakçı, 2019 yılında düzenlenmesi planlanan ‘başkanlık’ seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işinin ‘zor’ olduğunu söyledi. Bayrakçı, “Yüzde 51-52’yi karşısındaki aday bulabilir. Çünkü Erdoğan’ın ikinci turda ilave gelecek 6-7 puanı yok” dedi.

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR’ın başkanı Hakan Bayrakçı, 2019 yılında düzenlenmesi planlanan seçimlerle ilgili konuştu.

Bayrakçı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimlerde zorlukların beklediğini söyledi.

Sözcü’den Nil Soysal’a konuşan Bayrakçı, geçtiğimiz yıl yapılan anayasa değişikliğinin “lüzumsuz” olduğunu söyledi ve bunun faturasının seçimlerde ödeneceğini kaydetti.

Bayrakçı, şunları söyledi:

Erdoğan’ın bu seçim işi çok zor.Yüzde 51-52’yi karşısındaki aday bulabilir. Çünkü Erdoğan’ın ikinci turda ilave gelecek 6-7 puanı yok.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için şu anda adaylığını net bildiğimiz iki isim var: Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener. CHP’nin adayını bilmeden konuşmak zor. Ama şunu söyleyebilirim; CHP eğer uygun bir aday bulursa, ki bu Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi de olabilir. Ya da bir başka isim çıkabilir. HDP’nin de kendi adayını göstermesi kaydıyla, her ne kadar MHP AKP’ye destek verecek olsa da, Tayyip Erdoğan’ın birinci turda yüzde 50’yi geçebileceğini ben hiç düşünmüyorum. Birinci turda Tayyip Erdoğan yüzde 45 alsa, ki bu yüzde 44’de olabilir, hatta yüzde 40 bile olabilir.

Erdoğan’ın rakiplerinin oy ortalamalarının da yüzde 10-15-20 şeklinde dizilmesi halinde bile, ikinci turda Tayyip Erdoğan’ın bu kez yüzde 50,5 – 51’i bulabileceğini de düşünmüyorum. 51-52’yi karşısındaki aday bulabilir…  Çünkü Tayyip Erdoğan’ın ikinci turda ilave gelecek 6-7 puanı yok! İkinci turda o yine 44-45’ini alır ama herkes rakibine oy verir. Rakibi kim olursa olsun, Erdoğan karşıtları ona oy vereceği için yüzde 55’i bile alabilir. Bana göre Tayyip Erdoğan birinci turda en yüksek oyunu alacak. O da hiçbir şekilde yüzde 51 olmuyor”

Bayrakçı bir önceki seçimi de refarans olarak göstererek, iddiasını şöyle delillendirdi: “Zaten CHP ile MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP’nin Selahattin Demirtaş’ı aday gösterdiği seçimde bile birinci turda yüzde 51 alabildi Tayyip Erdoğan. Şimdi karşısında CHP’nin adayı ve Meral Akşener gibi dişli rakipler var. Öyle yüzde 51 çantada değil bu sefer. Ekonomik sıkıntılar üst üste ekleniyor. Tayyip Erdoğan’ın bu seçim işi çok zor. Kendi kendine fuzuli anayasa değişikliği yapıp, bir 51 handikabı koydu. Halbuki böyle bir değişiklik olmasa, yüzde 33 bile alsalar en azından koalisyon ortağı olurlardı.

 

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrupa Konseyi son KHK'leri incelemeye aldı
Sonraki Haber
Erdoğan'dan KHK'leri eleştiren Gül'e tepki