Ana SayfaDünyaSu altında ağıyla hava odacığı yapan örümceğe Bob Marley’in ismi verildi

Su altında ağıyla hava odacığı yapan örümceğe Bob Marley’in ismi verildi

HABER MERKEZİ – Avustralya’da su altında yaşamak için sıradışı bir yöntem kullanan örümcek türü keşfeden araştırmacılar, saha araştırması sırasında Bob Marley’in müziğinin onlara yardımcı olmasından ötürü örümceğin ismini ‘Desis Bobmarleyi’ koydu.

Avustralya’nın Queensland eyaletinde su altında nefes almak için ağını kullanarak, ipekten hava odacığı yaratan yeni bir örümcek türü keşfedildi.

Örümceği bulan araştırmacılar, Reggae sanatçısı “Bob Marley’in oldukça ender rastlanan bir biyolojiye sahip olan örümcükleri toplamak için yaptıkları saha çalışmasında müziğiyle destek olduğunu” belirterek, örümceğe ‘Desis Bobmarleyi’ ismini verdi.

Su altında yaşayan örümceklerin özellikleri

Samoa ve Avustralya’nın batısında su altında yaşayan örümceklere daha önce de rastlanmıştı. Karada yaşayan örümceklerden farklı özelliklere sahip olan bu canlılar, kabukların, mercanların ve su yosunlarının altındaki küçük hava ceplerindeki havadan yararlanıyor.

Ancak yeni bulunan ‘Desis Bobmarleyi’, ağını kullanarak ipekten hava odacığı yaratıyor ve su çekildiğinde dışarı çıkarak, yakınlardaki kaya, mercan ve bitkilerin etrafındaki küçük omurgasız hayvanları avlıyor.

Oldukça tüylü olan bu canlı türünün dişilerinin büyüklüğü 9 milimetreyi bulurken, erkekleri ise 6 milimetre büyüklüğünde.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Tek tip kıyafet’ uygulamasına tepkiler: İşkencedir, ağır sonuçlar doğuracak
Sonraki Haber
KHK ile kadroya DİSK’ten tepki: Sahibinden kaçırılarak, konuşulmadan sonuca bağlandı