Ana SayfaDünyaSuriye’den Erdoğan’ın “Esed bir teröristtir” sözlerine yanıt

Suriye’den Erdoğan’ın “Esed bir teröristtir” sözlerine yanıt

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için “terörist” sözlerine tepki gösteren Suriye Dışişleri Bakanlığı, “Suriye halkına karşı işlediği suçları beyhude şekilde örtbas etmeye çalışıyor” dedi.

Suriye’den Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için “terörist” sözlerine tepki geldi.

Sputnik’in Suriye resmi haber ajansına dayandırdığı habere göre Suriye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Erdoğan’ın Türkiye’deki kamuoyunu ‘bir kez daha yanlış yönlendirdiği’ savunuldu ve şöyle devam edildi:

Suriye’deki terörist gruplara sınırsız destek vererek Suriye halkına karşı işlediği suçları beyhude şekilde örtbas etmeye çalışıyor.

Erdoğan’ın Türkiye’yi devasa bir cezaevine dönüştürdüğünü de öne süren bakanlık, “Cumhurbaşkanı, tüm muhalifleri ve farklı görüşteki kişileri bastırıyor. Ankara’nın politikası, sadece Suriye için değil, Türkiye için de feci sonuçların nedeni” diye belirtti.

Erdoğan ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turunun son durağında Tunus’ta mevkidaşı El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için “terörist” dedi.

Erdoğan, Esad hakkında şu ifadeleri kullandı:

Suriye’de Esed’le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Ne için? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye’nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye’nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir. Böyle birisine bu işi o götürebilir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gemlik zeytinlikleri KHK tehlikesindeyken Erdoğan'dan açıklama: Tunus'tan zeytinyağı ithalatı yapabiliriz
Sonraki Haber
Alman basını: Gabriel'in Türkiye önerisi huzur getirebilir