Ana SayfaÇalışma YaşamıTaşeron çalışanmış: Şiddetin hedefi olan o zabıta konuştu

Taşeron çalışanmış: Şiddetin hedefi olan o zabıta konuştu

HABER MERKEZİ – İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali’nin şiddetinin hedefi olan zabıta Kenan Fidan, yaşadıklarını anlattı. Taşeron işçalışan olduğu öğrenilen zabıta, “Kamu çalışanı olduğumuz için fazla konuşamayacağım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB ) Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali’nin, arkadaşlarının önünde hakaret edip,  defalarca tokat attığı görüntülerdeki zabıta konuştu.

Şiddetin hedefi olan zabıta Kenan Fidan Habertürk’e açıklamalarda bulunurken, Fidan’ın taşeron çalışan olduğu öğrenildi.

Zabıta Fidan, görüntülere yansıyan şiddet olayıyla ilgili olarak, “Ben çekici şoförüyüm. Emniyet şeridini kullanarak çalışıyorum. Şerit ihlali olduğu doğru. Bu sırada da müdür görmüş. Olayın çok detayına inmek istemiyorum” dedi.

Hukuki yollara başvurup başvurmayacağını henüz bilmediğini dile zabıta, şöyle devam etti:

Büyüklerimiz ne emrederse onu yapacağım. Görüntüleri herkes gördü. Ötesi gerisi yok. Üstlerimden aldığım talimat doğrultusunda, kamu çalışanı olduğumuz için fazla konuşamayacağım. Büyüklerimiz zaten gereğini yaptı. Haberlerde neler yazılıp çizildiyse doğrudur. Ben çekici şoförüyüm ve trafik bürolarına bağlı olarak çalışıyorum.

Ne olmuştu?

İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali’nin bir zabıtayı emniyet şeridini kullandığı bahanesiyle önce azarladığı ardından da şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde şiddete uğrayan zabıtanın bir süre sonra bayıldığı ve iş arkadaşlarının yardımıyla hastaneye kaldırıldığı görülüyordu.

Zabıtaya şiddet uygulayan Tayfun Karali’nin, 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı’nın sanıklarının avukatlığını yaptığı da ortaya çıkmıştı.

Görüntülerin tepki çekmesinin ardından ise Karali görevden uzaklaştırılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Emeç’in hapis cezası onandı
Sonraki Haber
Spinoza 'örgüt üyesi' sayılmıştı, Balzac ve Jack London da 'sakıncalı' bulundu