Ana SayfaDünyaTaştekin, Esad’ın ‘ABD ile çalışan Kürt gruplar haindir’ sözlerini değerlendirdi

Taştekin, Esad’ın ‘ABD ile çalışan Kürt gruplar haindir’ sözlerini değerlendirdi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Fehim Taştekin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “ABD komutasında çalışan” Kürt gruplarını “hain” olarak nitelendirmesini değerlendirdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dün Rus heyetiyle Lazkiye’deki Hmeymim üssünde yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinde “Kürtler” diye tanımlanan grupların aslında sadece “Kürtler” olmadığını öne sürmüştü ve “Başta Amerikan komutası olmak üzere, yabancı bir ülke için çalışan herkes haindir” demişti.

Esad, “Adları dikkate alınmaksızın Amerikalıların komutası altında faaliyet gösteren tüm gruplara ilişkin değerlendirmemiz budur” diye eklemişti.

Suriye Devlet Başkanı Esad, tüm kesimlerin içinde “iyi veya kötü” ya da “yurtsever veya hain” bulunabileceğini de ifade etmişti.

‘Kürtlerle savaş seçeneğinin öne alınması çok büyük risk’

Gazeteci- yazar Fehim Taştekin, Esad’ın Kürtlere yönelik sözlerini Duvar’daki köşesine taşıdı.

Esad’ın “ABD komutasında çalışan” Kürt gruplarını “hain” olarak nitelendirmesini değerlendiren Taştekin, şunları söyledi:

Asıl önemli olan Esad’ın Kürtlerle ilgili çıkışını bir politikaya dönüştürüp dönüştürmeyeceğidir. Eğer bu minvalde bir politika gelişirse kuşkusuz bunun en büyük destekçisi Türkiye olur. Yine de Kürtlerle savaş seçeneğinin öne alınması çok büyük bir risk taşıyor. Şam’la müzakerenin yolunu açabileceği beklentisiyle Kürtlerin tehdidi hissetmesi bir yere kadar Rusya ve İran’ın da tercihi olabilir. Ama her iki ülke de Kürtlerle çatışmanın ABD’nin bölgeye yerleşmesine bahane olacağını biliyor. O yüzden Astana ve Soçi süreçleri öncesinde Esad’ın ‘aslan’ çıkışı, siyasi sürecin yönünü tayin etme çabası olarak da görülebilir.


Rojava’nın sesi Latin Amerika’da yankılanıyor – Raúl Zibechi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Leyla Güven’e 3 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Meclis Maraş'a 'katliam' demeyi kaba buldu, önergeyi iade etti