Ana SayfaGüncelTatvan Belediyesi’nin yolsuzluklarını yazan gazeteciye ölüm tehdidi

Tatvan Belediyesi’nin yolsuzluklarını yazan gazeteciye ölüm tehdidi

HABER MERKEZİ – Tatvan Belediyesi ile ilgili yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle belediye başkanının koruması ve Başkan Yardımcısı tarafından ölümle tehdit edilen gazeteci, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“Bakan Soylu, Tatvan Belediyesi için ‘yolsuzluk’ soruşturması izni verdi!” başlıklı haberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Tatvan Belediyesi için verdiği soruşturma izni ve teftiş raporunu yayınlayan Bitlis Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül, belediye başkanının koruması ve Başkan Yardımcısı Abdülbaki Menteş tarafından ölümle tehdit edildi.

MA’nın haberine göre Aygül, aldığı tehditler üzerine Tatvan Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

Yaptığı haberde herhangi bir iddiada bulunmadan, İçişleri Bakanlığı’nın belediyedeki yolsuzluk iddiaları üzerine vermiş olduğu soruşturma izni ve teftiş raporunu yayınladığını söyleyen Aygül, şunları kaydetti:

İhalelerde usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları üzerine Belediyeyi denetleyen bakanlık müfettişleri kanuna aykırı iş ve işlemlerin soruşturulması için İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istemişti. Bakanlık da soruşturma izni verdi. Ben de bunu haberleştirdim. Ancak anlam veremediğim bir şekilde panikleyen Tatvan Belediyesi yetkilileri yine çareyi bana saldırmakta aradılar ne yazık ki.

Haberin yayınlanması sonrası Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un koruması ve yeğeni olan bir şahsın sosyal medya üzerinden kendisine hakarette bulunup tehdit içeren paylaşımlarda bulunduğunu belirten Aygül, Tatvan Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdülbaki Menteş’in de yine telefonla kendisini arayarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu aktardı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
21 yıldır cezaevindeydi: Öykü yazarı Murat Saat yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Hatırlıyor musunuz?