Ana SayfaGüncel‘TRT protestosu’ davası: 3 gazeteciye 1 yıl 3’er ay hapis cezası

‘TRT protestosu’ davası: 3 gazeteciye 1 yıl 3’er ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – IŞİD’in Kobani saldırıları döneminde TRT binası önündeki protestoyu takip eden 3 gazeteciye, haklarında açılan davada toplam 1 yıl 3’er ay hapis cezası verildi. Davada, protesto gösterisine katılan 20 kadına da hapis cezası verilirken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

2014 yılında, IŞİD saldırısı altındaki Kobani’ye dikkat çekmek ve insani koridorun açılması talebiyle Diyarbakır’daki TRT Bölge Müdürlüğü binasında yapılan canlı yayına katılmak isteyen 20 kadın ve bu eylemin haber takibini yapan Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan DİHA muhabiri Gökhan Altay ile JINHA muhabirleri Melek Yüksek ve Kader Gözüoğlu hakkında açılan davada karar çıktı.

“Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet” ve “Cebir kullanmak suretiyle işyeri dokunulmazlığını ihlal etme” suçlarından 1 yıl 6’şar aydan, 3 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle açılan dava Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, sanıklardan Selma Atabey, Gülay Tekin Kuzu, Güllüzar Güneş, Figen Aras Kaplan, Celile Babaoğlu, Eylem Ceylan, Emine Gül, Müyesser Gülcemal, Hanım Topdemir, Nesrin Orak, Günay Yakut, Gülüstan Erek, Nazime Yürek, Kıymet Gürbüz, Şadiye Kelekçier, Feleknaz Esmer, Sadriye Sular, Gülizar Diyar, Hanım Atlı, Ayhan Doğrual, Tülay Deniz’in yanı sıra eylemi takip eden gazeteciler Kader Gözüoğlu, Melek Yüksel ve Gökhan Altay’a da “Kamu malına zarar vermek” ve “Cebir kullanmak suretiyle işyeri dokunulmazlığını ihlal etme” suçlarını işledikleri iddiasıyla 1 yıl 3’er ay hapis cezası verdi.

Üçü gazeteci 23 kişi hakkında toplam 31 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Sanık avukatları, yerel mahkemenin kararını Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran'da 6 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
Cenevre 8: Kürtlerin olmadığı görüşmeler nasıl geçiyor?