Ana SayfaDünyaTrump’ın güvenlik danışmanı: Türkiye radikal islamın yeni sponsoru

Trump’ın güvenlik danışmanı: Türkiye radikal islamın yeni sponsoru

HABER MERKEZİ – ABD’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster, Katar ve Türkiye’yi “Radikal islamın yeni sponsorları” olarak niteledi, AKP’nin Türkiye’yi Batı’dan uzaklaştırdığını söyledi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise McMaster’ın sözlerine “hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez” diyerek tepki gösterdi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster, Türkiye ve Katar’ı ‘radikal ideolojilerin yeni sponsorları’ olarak niteledi.

Gonca Tokyol’ın T24 için The National’dan yaptığı çeviriye göre, ABD’nin Güvenlik Danışmanı, İngiliz mevkidaşı Mark Sidwell ile birlikte, Washington’da Policy Exchange’in düzenlediği bir programda konuya dair açıklamalarda bulundu.

McMaster, ABD çıkarlarına yönelik olarak üç küresel tehdit bulunduğunu ve bunların ikisinin Orta Doğu’da olduğunu söyledi.

Tehditlerden birinin ‘cihatçı radikal gruplar’ olduğunu ifade eden McMaster, “Radikal İslamcı ideoloji açık bir şekilde tüm medeni insanlara yönelik büyük bir tehdit” dedi.

McMaster, Suudi Arabistan’ın yıllar önce bazı terör örgütlerini desteklediğini, günümüzde ise bu misyonu Katar ve Türkiye’nin üstlendiğini iddia etti: “Günümüzde ana destekçiler Katar ve Türkiye’dir. Şu anda çoğunlukla destek Katar ve Türkiye’den geliyor.”

McMaster, Mısır’ın 2013 yılında devrilen eski lideri Muhammed Mursi’ye referansla, başka bir ‘Mursi modeli’nden kaçınmak için bireysel özgürlüklere saygı duyan muhalif grupları desteklemek gerektiğini söylerken, bir diğer model olarak ise AKP’yi örnek gösterdi ve şöyle konuştu:

Sivil toplum üzerinden etkin hale gelerek gücü tek bir partinin elinde konsolide ediyorlar, üzücü bir şekilde bu, Türkiye’nin Batı’dan uzaklaşmasına da katkıda bulunan bir problem.

Türkiye’den tepki

Türkiye, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster’ın sözlerine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez” denildi.

Açıklamada, “Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasıl bir mücadele verdiğini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ın gerçeklikle bağlantısı olmayan iddiaları hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir” ifadeleri yer aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'daki Zirve'de Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi
Sonraki Haber
Yargıtay kararı bozdu: Ethem Sarısülük'ü öldüren polise verilen ceza az