Ana SayfaDünyaTrump’ın seyahat yasağı onandı

Trump’ın seyahat yasağı onandı

HABER MERKEZİ – ABD Anayasa Mahkemesi, Başkan Donald Trump’ın çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu altı ülkeye yönelik seyahat yasağı kararını onadığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Anayasa Mahkemesi, Başkan Donald Trump tarafından alınan ve nüfus çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu altı ülkenin vatandaşlarına uygulanan kararnamenin uygulanabilmesine hükmetti.

Yüksek mahkeme tarafından onaylanan seyahat yasağı kararı Suriye, Libya, Somali, İran, Yemen ve Çad vatandaşlarını kapsıyor. Richmond ve San Francisco Temyiz Mahkemeleri karar alana kadar seyahat yasağına yargı tarafından getirilen kısıtlamalar askıya alınacak.

ABD’nin seyahat yasağı uyguladığı ülkeler

Hazırlanan üçüncü seyahat yasağı

Başkan Trump’ın Venezuela yönetimi ile Kuzey Kore’yi de kapsayan vize yasaklaması daha önce alt mahkemelerce karara bağlanmıştı.

ABD Başkanı Trump, ilk seyahat yasağını göreve geldikten birkaç hafta sonra çıkarmıştı. İlk yasağın mahkeme engeline takılması üzerine, yeni bir yasak yürürlüğe konmuştu. Eylül ayında süresi dolan bu yasağın ardından, Trump hükümeti üçüncü seyahat yasağını hazırlamıştı.

Başkan Trump vize yasağını “ulusal güvenlik” ile gerekçelendirmiş, insan hakları örgütleri ise Müslümanlara ayrımcılık yapıldığını ve bunun Amerikan Anayasası’na aykırı olduğunu duyurmuştu.

Trump, “Bugün ABD’ye girişte asgari bir güvenlik hattı kurarak, Amerikan halkının güvenliğini korumak için bir adım atıyoruz. Geçmişte başarısız olan ve ülkemiz için kabul edilemez bir tehlike arz eden politikaları sürdürme lüksümüz yok” açıklamasında bulunmuştu.

Seyahat yasağı ile ABD’yi koruduğunu savunan Trump, seçim kampanyası sırasında ülkesinin kapılarını Müslümanlara tamamen kapatma sözü vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Panama Belgeleri’ni araştıran gazeteci Galizia'nın öldürülmesine ilişkin 10 kişi tutuklandı
Sonraki Haber
Nuriye Gülmen'e valilik kararı ile 'canlı yayın yasağı'