Ana SayfaKitapTüm zamanların en sıra dışı kitaplarından biri: ‘İçimdeki Diğerleri’

Tüm zamanların en sıra dışı kitaplarından biri: ‘İçimdeki Diğerleri’

HABER MERKEZİ – Yazar Kathryn Evans’ın imzasını taşıyan ‘İçimdeki Diğerleri’, Güldünya Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Guardian, bu eseri ‘Tüm zamanların en ilginç, en sıra dışı kitaplarından biri’ olarak gösteriyor.

Britanyalı yazar Kathryn Evans’ın ‘More of Me’ isimli gençlik romanı, ‘İçimdeki Diğerleri’ olarak Türkiye’de de raflarda yerini aldı.

Güldünya Yayınları etiketiyle yayınlanan kitap Hazal Baydur tarafından çevrildi.

Gençlik edebiyatında öne çıkan Evans, 2016 Edinburg Edebiyat Festivali’nde “En İyi İlk Roman Ödülü”nü alan ‘İçimdeki Diğerleri’ ile bilimkurgu ve fantastiğin sınırlarında geziyor.

Hikayenin arka planında ise Britanya’da ırkçılığın, cinsiyetçiliğin ve akran şiddetinin günlük yaşamın bir parçası olduğu çokkültürlü bir okul var.

Arka kapak

Britanya merkezli The Guardian gazetesinin “Tüm zamanların en ilginç, en sıra dışı kitaplarından biri!” olarak gösterdiği eserin arka kapağı ise şöyle:

Onun içinde büyüdüm. Ayrılma zamanımız gelene kadar tüm hücreleri benimkilerle doldu taştı. Defalarca yapmış olmamıza rağmen korktuğunu anlayabiliyorum. Sonuçta aynı kalbi paylaşıyoruz. Tüm anıları benim. Evet, bazen bulanıklar ama hepsi bana ait. Ne hissederse ben de hissediyorum. Nereye yürürse yürüsün oradayım, tüm adımları ben de atıyorum. Derin bir nefes alıyorum ama sanki o almış gibi nefes ondan çıkıyor. Artık kendi nefesimi alma vakti geldi. Elimi geriye doğru büküyorum. Parmaklarım geride yapışkan bir sıvı bırakarak ayrışıyor. Uykusu iyice açıldı. Artık sadece kontrolü ele geçirmek için savaşıyoruz, bu saatten sonra beni durdurması imkânsız.

Teva olmaya o kadar çok yaklaştım ki geride kalan olmamak için var gücüyle savaşıyor. Koluyla beni durdurmaya çalışıyor ama artık geri dönüşü kalmadı. Artık ikimize yetecek bir yer yok.

Olanları engelleyemez.

Özgür olmak zorundayım.

Özgür olacağım.

Kathryn Evans hakkında

Kathryn Evans aynı zamanda şiir de yazıyor. Britanya’da yaşayan Evans, eşiyle birlikte bir çilek çiftliği ve online çikolata şirketi işletiyor. Evans’ın bir labrador köpeği, iki de kedisi bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kasım ayı iş cinayetleri: En az 170 işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Gazeteci Kemal Demir tutuklandı