Ana SayfaDünya‘Türkiye dört S-400 bataryasını aldı, sevkiyat 2020’de’

‘Türkiye dört S-400 bataryasını aldı, sevkiyat 2020’de’

HABER MERKEZİ – Rus sanayi şirketi Rosteh’in başkanı Sergey Çemezov, Türkiye’nin 2.5 milyar dolar karşılığında dört adet S-400 füze bataryasını aldığını açıkladı.

Türkiye’nin Rusya’dan dört adet S-400 füze bataryası aldığı açıklandı.

Kommersant gazetesine konuşan Rus sanayi şirketi Rosteh’in başkanı Sergey Çemezov, Türkiye’nin 2.5 milyar dolar karşılığında dört adet S-400 füze bataryasını aldığını söyledi.

Çemezov, S-400 bataryaları satın alması için Türkiye’ye verilecek kredi konusundaki görüşmelerin de tamamladığını söyledi.

Türkiye’ye ilk S-400 sevkiyatının Mart 2020’de yapılmasını planladıklarını belirten Çemezov, “Geriye sadece belgelerin son hallerini onaylamak kaldı. Kontratın yüzde 45’inin avans şeklinde, yüzde 55’ini ise Rusya’nın vereceği kredi ile ödeyeceklerini söyleyebilirim” dedi.

Bakan Canikli’den doğrulama

Rosteh’in başkanı Sergey Çemezov’un açıklamalarının ardından Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de Rusya’dan alınacak S-400 savunma sistemi ile ilgili anlaşmanın gerçekleştiğini belirterek, “İki sistem, 4 adet batarya. Anlaşmanın hepsi sağlandı” dedi.

Ne olmuştu?

Daha önce Rusya ve Türkiye’nin, NATO sistemlerine uyumlu olmadığı belirtilen S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıkları duyurulmuştu.

Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına dair yorumda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise “Türkiye bahsedildiği gibi S-400’leri alırsa bu standartlara uymaz ve tabi ki bu bizim için kaygı verici bir durum” demişti.

NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel de konuya ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye’nin S-400 almasının ‘sonuçları’ olacağını ifade etmişti.

Milli Savunma Bakanı Canikli ise 12 Kasım’da NATO’nun karşı çıktığı S-400 savunma sistemlerinin satın alınma işleminin tamamlandığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şebnem Korur Fincancı: Düşük olan adalet duygusu sıfırlandı, toplumda bir çaresizlik var
Sonraki Haber
Abdullah Gül’ün KHK çıkışına AKP’den tepki: 2019'un provasını yapıyor