Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci, avukat ve akademisyenler için isyan yürüyüşü: ‘Sözümüz var’

Tutuklu gazeteci, avukat ve akademisyenler için isyan yürüyüşü: ‘Sözümüz var’

HABER MERKEZİ – Tutuklu bulunan gazeteci, avukat ve akademisyenler için Kadıköy’de düzenlenen “Sözümüz var” eyleminde konuşan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, “İsyan ettiğimiz için yürüyoruz. Çünkü bizim hakikate borcumuz var” dedi.

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen Dışarıdaki Gazeteciler, Barış Akademisyenleri ve Çağlayan’da nöbet tutan Adalet Nöbeti Avukatları tutuklu gazeteci, avukat ve akademisyenler için yürüdü.

“Sözümüz var” sloganı ile düzenlenen eyleme öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş’ın yanı sıra çok sayıda yazar, sanatçı ve üniversite öğrencileri de katıldı.

“Bizim hakikate sözümüz var”

Tutuklu bulunan gazeteci, avukat ve akademisyenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, böylesi zamanlarda dayanışmanın önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

İşte o yüzden, üzerimizdeki onca baskıya direnerek; barış ve özgürlük tutkumuzun azalmasına, vicdanımızın ve adalet duygumuzun körelmesine, hakikate olan bağlılığımızın eksilmesine izin vermeden; sözümüzden feragat etmeden yürüyoruz. Hakikatin kamusallaşması adına, her türlü tehdide, gözdağına, linç ve tecrit koşullarına rağmen dimdik ayakta kalmayı başaran tutuklu gazeteci arkadaşlarımız için yürüyoruz.

“Çünkü bizim hakikate sözümüz var” diyen Mavioğlu, büyük haksızlığa isyan ettikleri için yürüdüklerini dile getirdi.

“Bilim itaatsiz olana ihtiyaç duyar”

Barış istedikleri için KHK ile öğrencilerinden uzaklaştırılan ve ‘terör’ sanığı haline getirilen akademisyenler için de yürüdüklerini kaydeden Mavioğlu, “Yememiz için ağaç kökünü gösterip yıkılacağımızı sananlara, insanın hem kök hem de gövdesinin ne denli sağlam, güçlü ve direngen olduğunu göstermek için yürüyoruz” diye konuştu.

“Baskılar akademiyi sahibinin sesi yapmaz” diyen Mavioğlu, “Eğer boğazına tasma takılmasına razı olursa, işte o vakit akademiden sayılmaz. Çünkü bilim her zaman itaatsiz olana ihtiyaç duyar!” ifadelerini kullandı.

“Sözümüz var çünkü sözün bittiği yerde faşizm başlar”

Tutuklu avukatlara da değinen Mavioğlu devamla şunları aktardı:

Avukatları ister gözaltına alın, ister tutuklayın ne mahkemelerdeki savunma kürsüleri boş, ne de hukuk büroları sahipsiz kalır. Boş yere, taşları bağlayıp köpekleri salarak toplumu hizaya getirme hayalleri kurmayın. Avukatlarını tutuklayıp, Soma, Ankara, Suruç, Ermenek, Berkin davalarının sahipsiz kalacağını sanmayın. Dünya alem bilsin istiyoruz: Savunma, dün olduğu gibi bundan sonra da nerede olması gerekiyorsa orada olmaya devam edecek.

“Evet sözümüz var! Çünkü biliyoruz: Sözün bittiği yerde faşizm başlar!” diyen gazeteci Mavioğlu, “Her daim haksızlıklara karşı feryat ederiz ama sözümüzden feragat etmeyiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TMMOB'un Sur raporu: 'Operasyonlar bitti' denildikten sonra ilçe yok edildi
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Salı'ya kadar 'izin': Sarraf'a 'devlet sırlarını' kim verdi?