Ana SayfaEkonomiVakıfBank’tan Sarraf açıklaması

VakıfBank’tan Sarraf açıklaması

HABER MERKEZİ – Rıza Sarraf’ın ABD’de görülen davada, dönemin başbakanı Erdoğan’ın Sarraf’ın işlemlerine yardımcı olması için Ziraat Bankası ve VakıfBank’a talimat verdiğini iddia etmesinin ardından VakıfBank’tan konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delme, rüşvet ve para aklama suçlamasıyla ABD’nin New York kentinde görülen davada, Rıza Sarraf dün savcılığın tanığı olarak ikinci kez jüri karşısına çıktı.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Babacan’ın İran ile altın ticaretinin başlatılması talimatı verdiğini öne süren Sarraf, “Ziraat Bankası ve VakıfBank’a, benim ile ilgili işlemlerime yardımcı olmaları için de talimat verdiler” demişti.

VakıfBank: Hiçbir dahlimiz yok

Sarraf’ın bu iddialarına ilişkin VakıfBank’tan açıklama geldi.

Hürriyet’in haberine göre VakıfBank’tan yapılan açıklamada, bankanın ABD’de görülen söz konusu davada bahsi geçen süreçlerin hiçbir yerinde, hiçbir zaman ve hiçbir şekilde ilgisi ve dahli olmadığı savunuldu.

Açıklamada, VakıfBank’ın her zaman gerek yasalara ve ilgili mevzuata gerekse uluslararası düzenlemelere ve kurallara uygun hareket ettiği ifade edilerek, bankanın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı özen ve titizlikle davranmaya devam edeceği kaydedildi.


Halkbank ve DenizBank’tan Sarraf açıklaması


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rojava'da kadınların rengi: 'Devrimimizi erkeklerin gölgesinde gerçekleştirmiyoruz'
Sonraki Haber
CHP 'Man Adası belgeleri'ni paylaştı