Ana SayfaGüncelYeni Şafak duyurmuştu, savcılık yalanladı: 2005-2013 yılları arasındaki ALES’lerle ilgili soruşturma yok

Yeni Şafak duyurmuştu, savcılık yalanladı: 2005-2013 yılları arasındaki ALES’lerle ilgili soruşturma yok

HABER MERKEZİ – Ankara Başsavcılığı, 2005 ile 2013 yılları arasında tüm ALES sorularının çalındığı ve şüphelilerle ilgili soruşturma başlatıldığını yalanladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2005 ve 2013 yılları arasında Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sorularının çalındığı ve 20 bin akademisyenin şüpheli olduğu iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’e konuşan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili, belli sınavlara ilişkin soruşturmaların ayrı ayrı sürdüğünü ancak ilgili yıllardaki ALES sınavlarını kapsayan ve 20 bin akademisyenin şüpheli olduğunu tespit eden bir soruşturmanın bulunmadığını belirtti.

Başsavcı vekili, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca farklı yıllara ait ALES, YDS, Komiser Yardımcılığı, KPDS ve benzeri sınavlarla ilgili soruşturmalar yürütülmektedir. Ancak 2005-2013 yılları arasındaki tüm ALES sınavlarına ilişkin bir soruşturma ya da 20 bin akademisyenin kopya çektiğine ilişkin herhangi bir tespit bulunmamaktadır” dedi.

Bir Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yetkilisi de, konuya ilişkin haberlerin kaynağının kendileri olmadığını söyledi.

Yeni Şafak’ın haberi

Yeni Şafak’ta Osman Özgan imzasıyla 18 Aralık günü yayınlanan ‘Akademide FETÖ depremi’ başlıklı haberde, ALES sorularının çalındığı, ‘yardımcı doçent’ ve ‘doçent’ unvanlı akademisyenler dahil 20 bin kişi için savcılığın harekete geçtiği öne sürülmüştü.

ÖSYM’nin aralarında yardımcı doçent ve doçentlerin de olduğu akademisyenleri eşdeğer sınavlara alarak geçmiş sınavlardaki başarılarını kanıtlamalarını istediği, “şüpheliler” arasında hiç bilmediği dilden yüksek puan alan akademisyenlerin de olduğu dile getirilen iddialar arasındaydı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nietzsche’nin ‘bengi dönüş’ kavramını esas alan ‘Dark’ın ikinci sezonu yolda
Sonraki Haber
Demokratik Konfederalizm ve Filistin deneyimi - Yoav Haifawi