Ana SayfaÇalışma YaşamıYıldırım’dan asgari ücret açıklaması

Yıldırım’dan asgari ücret açıklaması

HABER MERKEZİ – Asgari ücretle ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Hükümetimiz çalışanlara enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu kez de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş’e hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 2018 yılı için uygulanmasını istedikleri asgari ücretin bin 893 TL olmasını talep etmişti.

Yıldırım, teklife ilişkin “Müzakereler yapılacak, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa mutabakata varılacak. Hükümetimiz çalışanlara enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu kez de aynı şekilde makul olan ülkenin şartlarını dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır” diye konuştu.

DİSK: Asgari ücret 2300 TL olmalı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısında yaptığı açıklamada, “İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz. Son 15 yılda asgari ücreti 7,5 kattan fazla artırdık. İşçimizi piyasa koşulları karşısında korumuş olduk. Bu salı itibariyla onaylanan Torba Yasa ile birlikte asgari ücretlilerin vergi dilimi kayıplarını telafi etmiş olduk” ifadelerini kullanmıştı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ise Bakan Sarıeroğlu’nun sözlerine atıfta bulunarak asgari ücret ile çalışanların fedakarlık gösterdiğini kaydetmiş ve asgari ücretin en az 2 bin 300 TL olması gerektiğini söylemişti.

Asgari ücret, halen vergiler ve kesintiler düşüldüğünde bin 404 TL olarak uygulanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
28 yıl önce bugün: BM Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Kaldırılması Sözleşmesi kabul edildi
Sonraki Haber
ABD’deki dava banka için 'risk': Moody's, Halkbank'ın kredi notunu düşürdü