Ana SayfaGüncelBu yılki 7. yüz yüze görüşme olacak: Putin, Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya geliyor

Bu yılki 7. yüz yüze görüşme olacak: Putin, Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya geliyor

HABER MERKEZİ – Rusya Devlet Başkanı Putin, 11 Aralık Pazartesi günü Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Aralık Pazartesi günü Ankara’ya günübirlik ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları ve Kremlin’in açıklamasına göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine başkente gelecek olan Putin, ikili ve bölgesel konuları görüşecek.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak, 11 Aralık 2017 tarihinde ülkemize bir ziyarette bulunacaktır. Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’in Ankara’da gerçekleştirecekleri görüşmelerde, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin yanısıra, başta Kudüs konusundaki son gelişmeler ile Suriye’deki durum olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise, 11 Aralık’ta Türkiye’ye gerçekleştireceği çalışma ziyaretinde, Putin’in, Erdoğan’la enerji alanındakiler başta olmak üzere ortak projeleri ve diğer ikili işbirliği alanlarını görüşeceği belirtildi.

Kremlin açıklamasına göre liderler ayrıca, Ortadoğu’daki durum ve Suriye krizi de dahil olmak üzere uluslararası sorunları ele alacaklar.

Bir yılda 7. görüşme olacak

En son 22 Kasım’da Rusya’nın Soçi kentinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de katıldığı ve Suriye konusunun ele alındığı üçlü zirvede bir araya gelen Erdoğan ve Putin, bu sene içerisinde altı kez yüz yüze görüştüler.

Pazartesi günkü görüşmenin iki liderin yedinci görüşmesi olması bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan 'Gereğini yaparız' demişti: İçişleri Bakanlığı CHP'li belediye başkanını görevden aldı
Sonraki Haber
Sarraf’tan sonra kürsüdeki ikinci tanık: Ali Babacan yaptırımların göz göre göre delindiğini söylüyordu