Ana SayfaGüncelYPG: Türkiye, ABD’deki Rıza Sarraf davasına karşı Telal Silo’yu kullanmak istiyor

YPG: Türkiye, ABD’deki Rıza Sarraf davasına karşı Telal Silo’yu kullanmak istiyor

HABER MERKEZİ – YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, Türkiye’nin DSG’nin eski sözcüsü Telal Silo’yu ABD’de görülen Rıza Sarraf davasına karşı ‘şantaj olarak kullanmak istediğini’ savundu. Mahmud’a göre Türkiye’nin amacı, “ABD’nin DSG’ye desteğinin meşru olmadığını göstermeye çalışmak”.

Suriye’deki Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) Sözcüsü Nuri Mahmud, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) eski sözcüsü Telal Silo’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Telal Silo’nun, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bölgesine geçtiği ve Türkiye istihbaratıyla görüştüğü iddiaları gündeme gelmiş, DSG de yaptığı açıklamada olaydan Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) sorumlu tutmuştu.


DSG Telal Silo’yla ilgili açıklama yaptı, MİT’i işaret etti


Fırat Haber Ajansı’ndan Mustafa Mamay’a konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mahmud da MİT’e işaret etti:

Telal Silo son dönemlerde maddi ve ailevi konuları problem haline getiriyordu. İki çocuğu Türkiye’de okuyordu. Olay göründüğü kadarıyla bir MİT operasyonudur. Ailesi aracılığıyla Telal Silo üzerinde bir baskı oluşturarak Türkiye’ye gitmeye mecbur bırakıldı.

“Silo’yu Sarraf davasına karşı şantaj olarak kullanmak istiyorlar”

YPG Sözcüsü ayrıca, Telal Silo olayı ile ABD’de görülen ve Rıza Sarraf’ın kimi itiraflarda bulunduğu davanın eş zamanlı oluşunun ‘tesadüf’ olmadığını da savundu.

Olayın ABD’deki davanın görülmeye başlayacağı zamana denk getirildiğini söyleyen Sözcü Mahmud, Telal Silo’nun Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamalara işaret etti.

Silo’nun hükümete yakın AA’ya “ABD’nin silah yardımı” gibi konularda açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

Şu anda Telal Silo ağzıyla ortaya atılan iddialar yeni değil. Türk basını iyi takip edildiğinde, Telal Silo’dan önce de bu iddiaların ortaya atıldığı görülecektir. Türk iktidarı tarafından bunlar yıllardır ortaya atılan iddialardır. Şu anda olan ise şudur; bir metin hazırlanmış, bunu da Telal Silo’ya söyletiyorlar.

Bu nedenle, Türk devleti Kuzey Suriye’deki devrime karşı yürüttüğü özel savaşı Telal Silo yoluyla yeniden gündeme getiriyor. ABD’yi zor durumda bırakmak istiyorlar. AKP iktidarı, yaptığı yolsuzlukların bir bir ortaya çıktığı Rıza Sarraf davasına karşı Telal Silo’yu bir koz olarak kullanmak istiyor. Böylece ABD’nin DSG’ye desteğinin meşru olmadığını göstermeye çalışıyorlar.

Bu aynı zamanda ABD’ye karşı yapılan bir operasyondur. İki amacı var. Bir: Kuzey Suriye’de DSG ve YPG değil, PKK’nin var olduğunu iddia ediyorlar. İkincisi de, ‘PKK varsa neden silah yardımı yapılıyor?’ gibi bir algıyla silah desteğini geri çektirmeye çalışıyorlar.

YPG ve DSG’nin ABD ve uluslararası koalisyon ile IŞİD’e karşı başarılar elde ettiğini söyleyen YPG Sözcüsü Mahmud, Türkiye’nin bunu ‘boşa çıkarmaya çalıştığını’ ifade etti.

YPG Sözcüsü, “Bu açıdan Telal Silo’yu da ABD’de görülen Rıza Sarraf davasına karşı bir şantaj olarak kullanmak istiyorlar” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP ve HDP'den Kudüs açıklaması
Sonraki Haber
Hiçbir yerde yayınlanmamış Jimi Hendrix kayıtları yeni bir albümde toplanıyor