Ana SayfaGüncelYüksekdağ’dan mesaj: Tek tip elbiseyle birlikte iç savaş planları da yırtılıp atılacak

Yüksekdağ’dan mesaj: Tek tip elbiseyle birlikte iç savaş planları da yırtılıp atılacak

HABER MERKEZİ – 1 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, son KHK ile karara bağlanan ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına dair gönderdiği mesajında, “Tek tip elbiseyle birlikte iç savaş ve yıkım planları da yırtılıp atılacak” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan ve bugün Resmi Gazete’de yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname’den (KHK) 696 sayılı olanında, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere ilişkin ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına dair hükümler de yer aldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden KHK’yle getirilen “tek tip kıyafet” uygulamasına ilişkin mesaj gönderdi.

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan Yüksekdağ’ın mesajı şöyle:

Son çıkarılan KHK bütün Türkiye halklarına, saray dışındaki tüm yaşam alanlarına açık saldırı ve savaş KHK’sıdır. İçeride de dışarıda da bu saldırı ve savaş ilanına direnerek cevap vereceğiz.

Bütün topluma tek tip elbise giydirmek isteyenler, büyüyen demokratik direniş ve dayanışmanın gücüyle yanıtlanacaklar. Herkes bilsin ki tek tip elbiseyle birlikte, faşizmin KHK’ları, iç savaş ve yıkım planları da yırtılıp atılacak.

Demirtaş: Tek tip kıyafet verilirse parçalayıp çöpe atacağız

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da son KHK ile karara bağlanan ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına “Kimse daha fazla ateşle oynamasın” diyerek tepki göstermişti.

“Bize tek tip kıyafet verilmesi halinde parçalayıp çöpe atacağız” diyen Demirtaş ayrıca, altı maddede sıraladığı talepler doğrultusunda kamuoyuna bir çağrıda bulunmuştu.


‘Tek tip’e cezaevlerinden yanıt


Oya ve Selim Açan 1980’lerin ‘tek tip’ dayatmasını anlattı: ‘O havalarda direnenler de vardı’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Beşiktaş Belediyesi çalışanı 250 işçi alacakları verilmediği için iş bıraktı
Sonraki Haber
'Tek tip'e karşı bir direniş hikayesi: Yırtılan elbiseler, kadife bir pantolon ve Danıştay kararı