Ana SayfaGüncelYüksekova Adliyesi’nde polis avukatları darp etti

Yüksekova Adliyesi’nde polis avukatları darp etti

HABER MERKEZİ – Dava takibi için Yüksekova Adliyesi’ne girmek isteyen avukatlar Harika Karataş ve Ramazan Kurt, çantalarını aratmaya itiraz ettikleri gerekçesiyle polislerin şiddetine maruz kaldı. Avukat Karataş, saldırı ile ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde adliyede görülen bir duruşma için binaya giriş yapmak isteyen avukatlar Harika Karataş ile Ramazan Kurt polislerin sözlü ve fiziki müdahalelerine maruz kaldı.

Yaşadıklarına ilişkin konuşan avukat Karataş, binaya giriş sırasında avukatların çantalarının polisler tarafından aranamayacağı yönündeki itirazı üzerine darp edildiklerini söyledi.

Karataş şunları söyledi:

Adliye binasında görülen bir davanın duruşması için binaya giriş yaptığım esnada orda görevli olan polisler çantamı X-Ray’dan geçirmemi istedi. Avukatın çantasının aranmayacağı yönünde itiraz edince kolumdan tutup itti. Bunun üzerine o an orada bulunan ve müdahale etmek isteyen avukat Ramazan Kurt kısa süren tartışmanın ardından 10’un üzerinde polis tarafından darp edildi. Bunların içinde sivil giyimli polis kimliğini göstermeyenler de vardı.

MA’nın haberine göre Karataş kendilerini darp eden polislerin  “Size gönünüzü göstereceğiz defolun köpekler” diye sözlü hakarette bulunduklarını da aktardı.

İki avukat konuya ilişkin Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Süreci bitiren’ Ceylanpınar cinayetleri davasında 6'ncı kez savcı değişti: Avukatlar AYM'ye gidecek
Sonraki Haber
Adana’da karakol yakınında patlama