Ana SayfaGüncel19 OCAK | HDP: Hrant Dink, ‘milli mutabakat’ zihniyetiyle katledildi

19 OCAK | HDP: Hrant Dink, ‘milli mutabakat’ zihniyetiyle katledildi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink’in öldürülüşünün 11. yılında bir mesaj yayınlayan HDP, “Dink cinayetinin arkasındaki ‘Büyük Tertip’ aydınlatılıncaya kadar bu davanın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Bugün, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülüşünün 11. yılı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Dink’in öldürülmesinin 11’inci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “‘milli mutabakat’ zihniyetiyle” işlendiği ifade edilen Dink cinayetinin aydınlatılmadığı vurgulandı.

HDP’nin açıklaması şöyle:

Arkadaşımız, kardeşimiz Hrant Dink planlı bir devlet içi organizasyon olan ‘Büyük Tertip’le katledileli 11 yıl oldu. Asker ve sivil bürokratların, emniyetçilerin, istihbaratçıların, jandarmanın, onların tetikçi ve siyasi işbirlikçilerinin yer aldığı bu ‘Büyük Tertip’ halen aydınlatılmadı.

Onlarca duruşma, dinlenen tanıklar, yazılan raporlar, elde edilen belgeler hep planlayıcıları örtmek için kullanıldı. Devlet, yargısı ve tüm kurumları ile bu siyasi cinayeti örtme, arka planını gizleme çabasından bir an bile vazgeçmedi.

Hrant Dink, sadece ailesi, dostları ve Ermeni halkı için değil, insanlık, barış ve kardeşlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesini sürdüren Türkiye halkları için de büyük bir kayıp oldu. O, her zaman halkların eşitliği, kardeşliği ve barışı için mücadele etti ve ‘vicdanın sesi’ oldu. Geçmişteki acıların üstünü örterek değil, onları hatırlayarak ve yaralarımızı birlikte sararak yaşamanın mümkün olduğunu anlattı.

Hrant Dink’in adı ve mücadelesi yaşamın her alanında var olmaya devam edecek. O, her gün, her hak ve adalet  arayışında, her demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yanı başımıza konan barış güvercini olmayı sürdürecek.

Hrant Dink cinayetinin arkasındaki ‘Büyük Tertip’ aydınlatılıncaya kadar bu davanın takipçisi olacağız. Ahparig Hrant’ı bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyoruz.


19 OCAK | Hrant Dink’in vurulduğu yer hafıza mekanına dönüştürülecek

19 OCAK | Agos Gazetesi: Barışamadık, alışamadık


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Vali Şahin 115 çocuğun istismarının gizlenmesini savundu: 15 yaş üstü gebeliklerin bildirilmesi zorunlu değil
Sonraki Haber
19 OCAK | Osman Kavala’dan Hrant Dink mesajı